Afzender: edo@surfboard.nl

Contactpersoon: Edo Jansen

IxQuick verslaat Google in Duitse test

Datum: 15 augustus 2001

PERSBERICHT
Weer grote internationale prijs voor Surfboard

IxQuick verslaat Google in Duitse test

Het Duitse blad PC Professionell heeft de meta-zoekmachine IxQuick uitgeroepen tot winnaar in een uitgebreide test onder 75 internationale zoekmachines. Met een "zeer goed" scoorde IxQuick op beide hoofdonderdelen van de PCpro-test, zoeken en gebruiksgemak, het hoogst, vóór de bekende zoekmachine Google.

"IxQuick geeft meer relevante treffers, meer mogelijkheden voor zoekcombinaties en de mogelijkheid om een zoekopdracht in gewone taal in te voeren", stelt het blad. "IxQuick is de duidelijke winnaar van deze PCpro-test." Het blad gebruikt strenge criteria. Een breed spectrum van onderwerpen waarop werd getest kwam aan bod: onder andere literatuur, muziek, informatietechnologie, TV-programma's, geschiedenis en economie. Bij complexer zoeken op delen van een naam was IxQuick vaak als enige succesvol.

Het blad roemt ook IxQuicks heldere design zonder veel grafische ballast. Het gebruiksgemak is groot: "De helpfuncties overtuigen door een simpele en begrijpelijke formulering en duidelijke voorbeelden." Tot slot komt de zoekmachine als zeer snel uit de test naar voren.

"Wij zijn natuurlijk erg blij met deze waardering. We merken ook in het gebruik van IxQuick dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Daar draagt zo'n test natuurlijk ook een flinke steen aan bij", reageert Edo Jansen, ...... . IxQuick ontvangt in Nederland ruim 60.000 zoekopdrachten per dag; werelwijd loopt dat op tot 300.000 zoekopdrachten per dag via IxQuick.

Aan IxQuick is eerder een eerste prijs toegekend door Searchiq.com voor de relevantie van de zoekresultaten en door Search Engine Watch als beste meta-zoekmachine.

Over IxQuick:
IxQuick.com is een meta-zoekmachine die resultaten van een groot aantal verschillende internetzoekmachines in één dienst bij elkaar brengt. IxQuick combineert en analyseert zoekresultaten van andere zoekmachines, filtert de dubbele informatie eruit en geeft de relevantie van de gevonden webpagina's weer. Naast gewoon zoeken op het web is er ook de mogelijkheid om in nieuwsgroepen of naar MP3 files en afbeeldingen te zoeken. IxQuick is beschikbaar in twaalf talen waaronder Nederlands.

IxQuick is op dit moment actief in 14 landen waarbij vooral Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland een prominente rol spelen. IxQuick is een bedrijf met 5 medewerkers dat wordt ondersteund door Holland Venture. IxQuick is sinds vorig jaar door een overname onderdeel van het Nederlandse bedrijf Surfboard Holding BV.

Meer informatie over de test van PC Professionell http://www.zdnet.de/internet/artikel/scene/200109/internetsuche01_00-wc.html

Grafieken en images van de test kunt u hier downloaden: http://www.ixquick.com/ned/pr/

Journalisten kunnen IxQuick bereiken via Surfboard Holding,

Edo Jansen, CMO, tel: +31 -611017113 of +31 023-5325888 edo@surfboard.nl

Tel. +31 23 - 5325888

Fax. +31 23 - 5329749

Surfboard Holding BV

Jansweg 42

2001 HJ

Haarlem

Telefoon: 023-5325888