Politiebericht Friesland: Friesland 15-08-2001
politieberichen 15/8/2002 (7-13 uur)

Sneek: inbraak bedrijf
Woensdag omstreeks 02.25 uur werd bij een bedrijf (woonhuis + garage) aan de Jachthavenstraat ingebroken. De toegangsdeur van de garage werd vernield. Door het alarm werd men gestoord. Er werd niets weggenomen. De eigenaar, een 55-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan. De verdachten gingen er vandoor in een bootje met buitenboordmotor. De beide zonen van de eigenaar gingen op de fiets achter het bootje met de twee verdachten aan. Zij gaven regelmatig de positie van de boot door. Via de Oudvaart ging het richting Houkesloot en centrum. Onder de brug van het Martiniplein/Stationsstraat bleven ze even liggen. De inmiddels gewaarschuwde politie trachtte hier op de boot te komen, doch dat mislukte. Vervolgens voer de boot door de stadsgrachten in de richting van Ysbrechtum. Bij de brug in Tirns werd de boot opgewacht, doch halverwege keerde men om en ging het weer richting Sneek. Ter hoogte van de Salverdastraat zijn de verdachten uitgestapt en de wijk in gerend. Het bootje met buitenboordmotor werd in beslag genomen. Ondanks een uitgebreide zoekactie in de wijk zijn de verdachten nog niet aangehouden.

Heerenveen: rijden tijdens ontzegging
Woensdag omstreeks 08.35 uur werd op de Oude Veenscheiding een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Heerenveen, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingevorderd en de man had een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 1 januari 2002. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Fryske diken: aankondiging controles
Maandag 20 augustus wordt door het bureau verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid tussen Gorredijk en de Rijksweg A7. Woensdag 22 augustus staat de radarapparatuur opgesteld tussen Wijnjewoude en Donkerbroek. Vrijdag 24 augustus wordt gecontroleerd tussen Oldeberkoop en Oldeholtwolde. Verder wordt gecontroleerd op gordel, helm, alcohol, rood licht en snelheid binnen de bebouwde kommen van Dongeradeel, Franekeradeel en op de Oudebildtdijk. Ook elders in de provincie Fryslân zal volgende week op genoemde items worden gecontroleerd.

Weidum/Mantgum: snelheidscontrole
Woensdag is van 08.00 11.00 uur, op verzoek van wegwerkers, gecontroleerd op snelheid tussen Weidum en Mantgum. Hier wordt een fietspad aangelegd. Tussen genoemde tijdstippen passeerden 200 voertuigen de radar, 47 reden te snel, waarvan de snelste 89 kilometer per uur. Ter plaatse is op dit moment een snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan. Tijdens deze werkzaamheden zal vaker op snelheid worden gecontroleerd.

Sumar: autobrand
Woensdag omstreeks 09.30 uur reed een bestuurder met zijn personenauto over de Van Harinxmaweg. Tijdens het rijden ontstond brand in het motorcompartiment. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Niawier, bracht zijn auto in de berm tot stilstand. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto werd weggesleept. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Afdeling Communicatie: 058-880 8272