Politie Amsterdam-Amstelland

Oude man vermist
15-8-2001. Bij de politie in Amstelveen-Zuid is aangifte gedaan van de vermissing van een demente man. Het gaat om de 87-jarige Bram den Besten (zie foto). Hij verliet op zondag 12 augustus, tussen 06.00 en 07.00 uur ongemerkt zijn woning aan de Doctor Plesmansingel. Deze ligt in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen-Zuid. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en op andere plaatsen waar de man zich zou kunnen bevinden gezocht maar dat had een negatief resultaat.

Het signalement luidt:

Blanke man van 1.75 meter

Slank tot tenger postuur

Grijs/wit kort haar, deel kalend

Vrij grote neus met zichtbare bloedvaatjes (couperose)

De man was gekleed in een:

Wit overhemd met blauwe streep

Bruine pantalon

Lichtbruin vest met knopen

Bruine lederen veterschoenen, maat 42

Beige regenjas tot op de knie

Vermoedelijk een groenbruine pet

Goudkleurig horloge met zgn. 'rek-band'

Trouwring aan de rechterhand met de inscriptie 'WIJNIE 26-08-1942'.

De man loopt wat mank als gevolg van een versleten heup. In zijn portemonnee zit een adressticker. Hij heeft ook een grote bos sleutels bij zich. Indien U informatie heeft wordt u verzocht contact op te nemen met het wijkteambureau Amstelveen-Zuid, telefoonnummer (020) 559 29 80.
Overval bouwmarkt A. Fokkerweg
13-08-01. Vrijdagavond is rond de 90 man politie ingezet voor de bevrijding van overvallen medewerkers van een bouwmarkt op de Anthony Fokkerweg. Een arrestatieteam haalde acht zichzelf ingesloten slachtoffers uit het pand. Niemand raakte gewond. Een uitgebreide zoektocht naar de drie overvallers bleef zonder resultaat. De buit van de overval bestond uit wat spullen die werden afgenomen van de medewerkers. Getuigen of mensen die denken informatie over de overvallers te hebben, wordt verzocht te bellen met wijkteam Surinameplein op nummer

(020) 559 36 50.

De politie rukte uit naar de bouwmarkt nadat medewerkers telefonisch meldden dat er een overval gaande was. De slachtoffers hadden zich inmiddels afgezonderd van de overvallers en veronderstelden dat het gewapende trio nog in het bedrijfspand rondliep. Op grond van deze informatie besloot de politie het industrieterrein af te zetten en een arrestatieteam in dienst te roepen. Ook de vliegende brigade kwam ter plaatse. Rond elf uur drong een arrestatieteam het pand binnen en vijf minuten later kwamen de acht slachtoffers naar buiten. Ze werden vervolgens in een ME-auto naar een politiebureau overgebracht om daar eerst op verhaal te komen. Ze werden ook begeleid door een bedrijfsopvangteam.

Vervolgens werd het pand en de omgeving uitgekamd. Bij deze actie zijn ook vier politiehonden ingezet. Na de constatering dat de overvallers niet meer aanwezig waren, werd het industrieterrein vrijgegeven. Uit het onderzoek tot nu toe komt naar voren dat er sprake was van drie gemaskerde overvallers die een of meer vuurwapens en messen bij zich hadden. In eerste instantie werden drie medewerkers bedreigd die zich in een kleedruimte ophielden. Toen de overvallers op een gegeven moment die ruimte hadden verlaten, smeten ze de deur dicht en barricadeerden de ruimte. Ook werden vijf medewerkers in een kantoorruimte bedreigd. Toen bleek dat er geen geld van het bedrijf was te bemachtigen, moesten slachtoffers eigen spullen afstaan. Nadat de overvallers het kantoor hadden verlaten en zich verplaatsten naar de bouwmarkt zelf, gooiden de slachtoffers de deur van het kantoor dicht. Vervolgens kwam de politieactie op gang en werd de omgeving omsingeld.Vechtpartij kost leven
13-8-2001. In de nacht van zaterdag op zondag is in een ziekenhuis een 41-jarige Amsterdammer overleden die de nacht daarvoor bij een vechtpartij betrokken was. Het incident deed zich voor aan de Nieuwe Tuinstraat. Een 25-jarige kennis van het slachtoffer wilde voorkomen dat de beschonken man in zijn auto zou stappen. Dit leidde tot een ruzie en onderlinge gewelddadigheden. Sectie wees uit dat het slachtoffer als gevolg van hoofdletsel overleed.

Bij de vechtpartij viel het slachtoffer op de grond en liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest onderweg door verplegend personeel in bedwang worden gehouden. In het ziekenhuis volgden diverse onderzoeken. Na op de intensive care te hebben gelegen, kwam de patiënt op een gewone zaal terecht. In de loop van de zaterdag ontving hij bezoek. In de daaropvolgende nacht werd de man naast zijn ziekenhuisbed aangetroffen. Hij bleek te zijn overleden.95-jarige opgelicht
15-8-2001. Maandagmiddag werd een 95 jarige vrouw in Amstelveen getild door een (ambulante) scharenslijper. Rond halfdrie belde een circa 50-jarige man aan met de vraag of hij nog messen en scharen kon slijpen . De bewoonster ging op dat aanbod in, maar schrok toen de man een rekening van 484 gulden presenteerde. Bij het uittellen van het geld ging het ook mis. Kennelijk door een wisseltruc betaalde ze uiteindelijk 900 gulden. Het slachtoffer merkte dat pas nadat de scharenslijper al geruime tijd weg was. Tot nu toe hebben zich nog geen andere slachtoffers gemeld.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.