Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2001 Politieberichten districht Maastricht (H.P. 14.55 uur) Woensdag 15 augustus 2001

Maastricht, winkeldieven aangehouden:
Dinsdag 14 augustus 2001 zijn in Maastricht drie winkeldieven aangehouden die elk een diefstal pleegden maar werden betrapt door oplettend winkelpersoneel.
Omstreeks 17.30 uur werd een 57 jarige inwoner van het Belgische Lanaken op heterdaad betrapt toen hij uit een bouwmarkt aan de Kastanjelaan te Maastricht een fietscomputer uit de verpakking haalde en deze daarna in zijn kleding stopte. Toen hij daarna de winkel wilde verlaten zonder de fietscomputer af te rekenen werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. Hij kreeg van de politie een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250 waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen.

Een 28 jarige inwoner van Maastricht dacht in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat zijn slag ongezien voor het personeel te slaan. Echter het personeel zag precies wat hij wegnam. Toen hij daarna de winkel wilde verlaten werd hij in zijn kraag gegrepen. Hij bleek twee setjes bestek en een nummermelder weggenomen te hebben. In een plasticzak bleken nog meer gestolen goederen aanwezig te zijn. Er werden voor fl. 50,- reukjes aangetroffen afkomstig van een parfumerie in de binnenstad en een elektrisch tandenborstel t.b.v. bijna fl. 40,- afkomstig uit een winkel in huishoudelijke apparatuur. De gestolen spullen zijn door de politie in beslaggenomen en gaan terug naar de rechtmatige eigenaren. Tegen de winkeldief is proces-verbaal opgemakt. Hij is in het kader van snelrecht gedagvaard en zal zich op korte termijn bij justitie moeten verantwoorden.

Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur werd een 36 jarige inwoner van Valkenburg bij een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht betrapt bij het wegnemen van drie poppetjes ter waarde van bijna fl. 18,-. Toen de winkeldief daarna de winkel wilde verlaten werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door justitie kan voorkomen.

Maastricht, hennepkwekerij in woning aangetroffen: In een woning aan de Ambyerstraat-Zuid te Maastricht heeft de politie dinsdag 14 augustus 2001 een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn inmiddels vernietigd. Tijdens een onderzoek in een woning, dinsdagmiddag 14 augustus 2001, trof de politie aan de Ambyerstraat-Zuid te Maastricht in een bij de woning behorend schuurtje een kleine hennepplantage aan bestaande uit 148 henneplanten waarvan het merendeel recent geplante stekjes die beschenen werden door twee assimilatielampen. De politie nam de planten en de lampen in beslag alsmede een transformator en ventilatieapparatuur. Tegen de 18 jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, inbraak in benzinestation:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een benzinestation gevestigd aan de Oeslingerbaan te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De daders zijn onbekend gebleven. Na het inwerking treden van het alarm van de inbraakbeveiliging werd de politie en de bedrijfsleider van het betreffende benzinestation woensdagmorgen omstreeks 03.40 uur gewaarschuwd. De politie die kort na de melding ter plaatse was trof geen inbrekers meer aan. Een ruit van de voordeur van het tankstation bleek met een stoeptegel ingegooid te zijn. Door de ontstane opening kon het tankstation betreden worden. Er zijn in elk geval een onbekende hoeveelheid sigaretten ontvreemd. Mogelijk zelfs ook andere goederen, doch wat er precies ontvreemd werd kan pas na een inventarisatie vastgesteld worden. De beheerder heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Valkenburg, tas gestolen:
Een 43 jarige vrouw woonachtig te Amstelveen is dinsdagmiddag 14 augustus 2001 op de parkeerplaats van het pretpark "De Valkenier" in Valkenburg bestolen van haar beurs en autopapieren. De autopapieren werden later elders op de parkeerplaats teruggevonden. Het slachtoffer was bezig haar invalide zoontje vanuit een treintje over te zetten in zijn invalidenrolstoel. Terwijl zij daarmee druk doende was heeft een onbekend kans gezien uit de tas die aan de invalidenrolstoel hing de beurs en de portefeuille met autopapieren weg te nemen. De autopapieren werden kort daarna teruggevonden op de parkeerplaats. Een anwb-pasje bleek uit de ontvreemd te zijn. De beurs bleef onvindbaar. Hierin was een geldbedrag van ruim fl. 1100,- in diverse valuta aanwezig alsmede diverse (bank)pasjes. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een loods achter een woning aan de Zakstraat te Maastricht heeft de groep verdovende middelen van de politie in het district Maastricht een hennepkwekerij alsmede een lokaal geheel ingericht voor de verkoop van softdrugs aangetroffen. Zowel de hennepkwekerij als de verkoopruimte werden geheel "opgeruimd".
De groep verdovende middelen deed dinsdagmiddag kort na 14.00 uur een onderzoek in een loods gelegen achter een woning aan de Zakstraat te Maastricht naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. De hennepkwekerij werd aangetroffen en bleek te bestaan uit bijna 400 planten die beschenen werden door 8 assimilatielampen. Verder trof de politie acht transformatoren aan, een afzuiginstallatie, een luchtfilterinstallatie en drie ventilatoren. Na monsterneming werd de hennepkwekerij geheel ontmanteld. In de woning werd een ruimte aangetroffen welke geheel ingericht was voor de verkoop van softdrugs. Bijna een halve kilo marihuana werd door de politie in deze ruimte aangetroffen. Verder trof de politie snij- weeg- en verpakkingsapparatuur voor softdrugs aan welke in beslag genomen werd. Wie de beheerder van loods is, is nog niet bekend. De politie stelt een verder onderzoek in. Alle apparatuur en verdovende middelen zijn in beslag genomen.