Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 15.05 uur) Woensdag 15 augustus 2001

Sittard, hennepkwekerij ontmanteld:
Dinsdagmiddag 14 augustus 2001 is in een woning aan de Vermeerstraat in Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming en overleg met de officier van Justitie is de kwekerij geheel ontmanteld.

De politie stelde dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur een onderzoek in de woning in na het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In een van de kamers van de woning werd een kwekerij aangetroffen bestaande uit ruim 200 hennepplanten die beschenen werden door 10 assimilatielampen. Verder trof de politie 10 transformatoren, een koolstoffilter, een afzuiginstallatie, en een ventilator aan. Van de hennepplanten is een monster genomen waarna na overleg met de officier van Justitie de kwekerij ontmanteld werd. De planten zijn inmiddels vernietigd. Tegen de 38 jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij Justitie moeten verantwoorden.

Sittard, bedrogen:
Een 75 inwoner van Sittard is dinsdag 14 augustus het slachtoffer geworden van een oplichting. In plaats van een nieuwe tv en video te kopen kreeg hij oud spul geleverd.
Het slachtoffer stond dinsdagmiddag rond 13.00 uur aan de deur van zijn woning aan de Rembrandtstraat in Sittard een luchtje te scheppen. Hij werd benaderd door de inzittenden van een personenauto. Het tweetal had een rap verhaal en deed voorkomen dat zij een nieuwe kleurentelevisie en een videorecorder voor een prikje te koop aanboden. Op de achterbank van de auto lagen ook twee kartonnen dozen waarin verpakt in noppenfolie ook de nieuwe apparaten zouden moeten zitten. Na wat onderhandelen kocht het slachtoffer beide apparaten voor fl. 800,-. Het tweetal in de auto plaatste beide dozen op het trottoir en nam de fl. 800,- in ontvangst. Het tweetal stapte daarna in de auto en reden weg. Kort daarna kwam het slachtoffer tot de ontdekking dat in de verpakking twee oude niet werkende apparaten zaten. Hij heeft van de oplichting aangifte bij de politie gedaan. Advies van de politie: "Kopen aan de deur of op andere plaatsen van dit soort apparatuur NOOIT. Alleen bij erkende bedrijven".

Doenrade: rijden onder invloed:
Een 27 jarige inwoner van Sittard is dinsdagmiddag 15 augustus 2001 door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd terwijl hij daarnaast door de politie werd gezocht. Bij een routinecontrole van een personenauto op de kluisstraat in Doenrade dinsdagmiddag kort voor 16.00 uur gaf de bemanning van een politieauto een stopteken aan de bestuurder. Deze bracht zijn voertuig tot stilstand en stapte uit. Het bleek een 27 jarige inwoner van Sittard te zijn die door de politie werd gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij autodiefstallen. Hij werd daarop aangehouden. Bij zijn aanhouding bemerkten de politieagenten dat de aangehouden bestuurder naar alcohol rook. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De Sittardenaar werd ingesloten voor verder onderzoek.