Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey 15.20) Woensdag 15 augustus 2001

Heerlen; autokraker aangehouden

Afgelopen dinsdagmorgen kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat er op het Burg. van Grunsvenplein in Heerlen iemand aan een geparkeerd auto zat te morrelen. De politie die snel terplaatse ging zag er nog juist iemand uit een auto stappen waarin na controle bleek te zijn ingebroken. De verdachte, een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd op verdenking van poging diefstal van de auto aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft bekend de geparkeerde auto te hebben willen stelen. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte meer op zijn kerfstok heeft. Zo werd namelijk ontdekt dat vlakbij ook nog in een andere geparkeerde auto was ingebroken.

Heerlen; onthouden nodige verzorging
Naar aanleiding van bekomen signalen dat in een woning aan de Rotterdamstraat in Heerlen huisdieren niet / niet voldoende zouden worden verzorgd, is de politie gistermiddag, dinsdagmiddag gaan controleren. Daarbij trof de politie in de woning in een geheel met uitwerpselen vervuilde kooi een papegaai (zonder water) aan en in kooien buiten allerlei dieren (dwergpapegaaitjes, grasparkieten, kanaries en konijnen) die er met dit warme weer eveneens zonder water zaten. De politie heeft alle dieren (totaal 15 stuks) inbeslaggenomen en voor de nodige verzorging elders ondergebracht. In de kelder van de woning trof de politie een aantal dode dieren aan, zoals dwergpapegaaitjes, valkparkieten, grasparkieten, rosellas en chincillas (totaal 22 dieren). Van sommige dode dieren was niet meer te zien om wat voor dieren het ging. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner (was niet thuis) terzake overtreding van de Gezondheids en welzijnswet voor dieren.

Heerlen; zakkenrollerij
Afgelopen dinsdag zijn zakkenrollers actief geweest in Heerlen. Een 16-jarig meisje uit Heerlen ontdekte dinsdagmorgen in een winkel aan de Saroleastraat dat haar beurs uit de tas was gestolen. Daarin bevonden zich papieren en een geldbedrag van ongeveer vijftien gulden. Een 65-jarige vrouw uit Montfort miste op de Bongerd haar beurs met daarin fl. 175,-. Een beurs met papieren en vijftig DMark maakten zakkenrollers in een winkel aan de Promenade buit van een 16-jarig meisje uit het Duitse Herzogenrath (beurs werd uit de tas gestolen). Een 47-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte dinsdagavond bij het afrekenen in een winkel aan de Schandelerboord dat haar beurs uit de broekzak was gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer fl. 435,-. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Brunssum; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagavond in een woning aan de Van Ruysdaelstraat in Brunssum trof de politie in een kelderruimte een hennepkwekerij aan met totaal ongeveer 350 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur zoals een twaalftal assimilatielampen (groeilampen), twee ventilators, een benevelingspomp etc., inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.

Heerlen; aanrander aangehouden
De politie heeft afgelopen dinsdag thuis in zijn woning een 29-jarige man uit Beek aangehouden. Die wordt verdacht van meerdere aanrandingen de afgelopen maanden (medio april vorig jaar tot einde juli dit jaar), hoofdzakelijk gepleegd in de omgeving Heerlen, Voerendaal en Beek. In alle gevallen kwam de aanrander aangereden op een gele bromfiets-scooter en sprak de fietsende vrouwelijke slachtoffers vaak aan met een smoesje, meestal het vragen naar de weg. Slachtoffers werden dan onzedelijk gegrepen danwel onzedelijk betast. De politie kwam de verdachte op het spoor bij het ingestelde onderzoek waarbij enkele vrouwelijke slachtoffers goede signalements/gegevens hadden opgegeven. De verdachte heeft inmiddels een tweetal aanrandingsfeiten (een in Heerlen en een in de gemeente Voerendaal) bekend. De verdachte is ingesloten en de politie stelt verder onderzoek in. Niet uitgesloten is dat wellicht meer vrouwen het slachtoffer zijn