Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey. 15.20 uur) Woensdag 15 augustus 2001

Langraaf; fikse boete
De politie heeft een bewoner van een woning aan de Achter den Winkel in Landgraaf in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 3.250,-. De politie die vermoedens had dat in de woning mogelijk hennep zou worden gekweekt, ging afgelopen dinsdag dan ook controleren. Er werd geen hennepkwekerij aangetroffen maar wel een hoeveelheid softdrugs (totaal 640 gram hasjiesj) en verpakkings c.q. vermoedelijke verkoopmaterialen (zakjes). Die werden allemaal inbeslaggenomen.

Vaals; bekeurd
De politie heeft een 35-jarige man uit Aken en een 44-jarige vrouw uit Vaals bekeurd met ieder een boete van fl. 250,-. Personeel van een winkel aan de Kerkstraat in Vaals betrapte de Duitser bij diefstal van levensmiddelen (ter waarde van ruim vijfendertig gulden) en de vrouw uit Vaals bij diefstal van een blikje bier. De Duitse verdachte heeft de boete meteen betaald. De verdachte uit Vaals ontkent het blikje te hebben gestolen en verklaarde het blikje al bij zich te hebben gehad toen ze van huis ging.