Politiebericht Eindhoven e.o. 15-08-2001
2ePersberichtwoensdag15augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond om 19.45 uur trof een politiesurveillance op de Kerkstraat een 21-jarige man uit Valkenswaard aan. De man, een bekende van de politie, droeg in zijn handen drie boeken, een pop, een telefoon, een doosje met daarin sieraden, een kapotte damesbril, twee zilveren fotolijstjes en een kistje met bonbons. De Valkenswaarder kon geen aannemelijk antwoord geven naar de herkomst van de goederen. Verdachte is na aanhouding voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling en mishandeling aangehouden Dinsdagavond om 21.00 uur is in zijn woning op de Benoitstraat een 55-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Eerder op de middag had hij op de Muskaatstraat de 36-jarige Eindhovense vriend van zijn ex-vrouw met een bierfles geslagen. Rond 20.00 uur verscheen verdachte voor de woning van zijn ex-vrouw. Plotseling gooide hij een fles tegen voorruit van de woning. De voorruit sneuvelde. De vriend van de vrouw liep naar buiten en ging verhaal halen. De verdachte nam dat niet en gaf hem een ferme kopstoot. Het slachtoffer klaagde over een pijnlijke neus en hoofd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 21.00 en woensdagmorgen 7.30 uur is vanaf de Livornostraat een zwarte personenauto, Volkswagen Golf, kenteken JL-LX-84, gestolen.

Eindhoven: Jongens vallen vrouw lastig
Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is op het Kastelenplein een 28-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door 2 jongens. De jongens spraken haar aan en riepen zeer seksueel getinte taal naar haar. Tevens probeerde een van hen de vrouw bij haar borsten te pakken. Zij kon dit afweren door zijn handen weg te slaan. Hierop liepen de jongens weg.

Someren: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag rond 14.45 uur is een 40-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De man had de dag daarvoor 5 lege bierfusten en 2 koolzuurflessen bij een drankenhandel in Asten aangeboden voor het innen van het statiegeld. Volgens afspraak zou de man het geld op dinsdag komen innen. Bij controle bleken de fusten en flessen van diefstal afkomstig te zijn. De gewaarschuwde politie trof de Rotterdammer op de Terhofstadlaan aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Waalre: Diefstal portemonnee
Woensdagmorgen rond 9.50 uur is van een 74-jarige vrouw uit Waalre haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op Den Hof en werd daar aangesproken door twee vrouwen. De vrouwen vroegen de weg naar Rotterdam en ontvouwden een landkaart open. De 74-jarige vrouw gaf hen te kennen het niet te weten. Even daarna toen de Waalrese wilde afrekenen bij de kassa zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zat een pasje en vijfenzeventig gulden. Later op de morgen bleek bij controle dat er geld gepind was van haar rekening.

Valkenswaard: Mishandeling
Woensdagochtend rond 10.45 uur is op de Mgr. Smetsstraat een 14-jarige fietser uit Val-kenswaard mishandeld. De jongen fietste daar komende uit de richting Westerhovenseweg. Een wielrenner fietste hem daar voorbij en gaf zonder dat daartoe aanleiding was de jongen een harde klap in het gezicht. Het slachtoffer klaagde over een pijnlijke wang en bloedde uit zijn mond. Hij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De wielrenner was gekleed in een rood hemd en een korte blauw glanzende fietsbroek, ongeveer 45 jaar oud, lengte 1.85 donker kort haar met grijze sik. De man fietste op een geel zwarte renfiets.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 19.00 en woensdagmorgen 9.00 uur is vanaf de Adelaartlaan een blauwe personenauto, Opel Kadett, kenteken SV-31-JY, gestolen.