Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdag 15 augustus
16:50 woensdag 15 augustus 2001

Martin Panman
0651611628

Waarschuwing

ASSEN. Bij een aantal garagebedrijven in Assen en Nieuw Amsterdam zijn onlangs een tweetal mensen geweest die nieuwe autos bestelden. De voorwaarde die ze daarbij stelden was, dat ze in afwachting van de nieuwe auto zo lang een leenwagen moesten hebben. Uit onderzoek blijkt, dat de nieuwe autos niet worden gekocht, maar dat er wel rondgereden wordt in de leenauto. Dit betekent schade voor de garagebedrijven omdat kentekens voor de gekochte auto inmiddels zijn aangevraagd. Het duo vertelt dat ze broer en zus zijn en vertellen vervolgens een geloofwaardig verhaal. De beide mensen hebben een leeftijd van begin twintig.

Auto inbraken

MEPPEL. In de afgelopen nacht zijn er op diverse plaatsen in Meppel autos opengebroken. In totaal werden 7 autos bezocht door het inbrekers gilde. Portieren en ruiten moesten het ontgelden. Uit de autos werden o.a. radios, cds en radardetectoren gestolen. De inbraken vonden plaats op het Zuideinde, de B.Schuurmanstraat, A. de Ruyterstraat, Riouwstraat, Timorstraat, Evertsenstraat en Soebastraat. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Met de caravan over de kop

HOOGEVEEN. Op de A28 gebeurde een ongeval waarbij een caravan over de kop vloog. Vanmiddag kreeg de auto van een 59 jarige Hoogezandster een klapband. Hierdoor begon de combinatie te slingeren, waarbij de caravan over de kop ging. De politie trof de auto aan, die door de caravan omhoog getild was, in de tegengestelde richting. De bestuurster en de inzittende kwamen er zonder kleerscheuren af. De auto en de caravan werden vernield. Een bergingsbedrijf sleepte de wrakken af.

Zakkenrollen/beroving

In Emmen zijn tijdens de Gouden Pijl een aantal mensen gerold van hun spullen. Een 44 jarige man uit Sleen miste een geldbedrag van meer dan 2000 gulden. Hij had dat in zijn achterzak zitten. Hij vermoedt dat hij gerold is in de snackbar aan de hoofdstraat. De eigenaar looft een beloning uit voor de eerlijke vinder.

Een 21 jarige man uit Emmer Compascuum deed aangifte omdat hij beroofd werd van zijn portemonnee. De man liep rond middernacht bij de Hema, toen een negroïde man voor hem ging staan. De man had een mes bij zich en zei dat hij zijn portemonnee moest afgeven. Omdat de man uit Emmen Compascuum bang werd, gaf hij zijn portemonnee af. In de portemonnee zat een geldbedrag van 100 gulden en diverse pasjes. De rover had het volgende signalement: leeftijd tussen 20 en 30 jaar, had een vierkant zwart kapsel, droeg een zwarte jas en een lichtbruine broek met ritsen op kniehoogte. De politie stelt een onderzoek in.

Bejaarde vrouw gewond

COEVORDEN. Dinsdagavond omstreeks 19.15 uur fietste de 81 jarige vrouw uit Coevorden met haar man door het van Heutszpark in Coevorden. Ze fietsen in de richting van de Dr. Pickartlaan. Toen ze bijna het park uitwaren kwamen twee meisjes hen op de fiets tegemoet. De meisjes fietsten naast elkaar en gingen niet opzij. De vrouw werd vervolgens geraakt door de fiets van een van de meisjes. Het slachtoffer kwam daardoor te vallen en brak daarbij haar elleboog. De beide meisjes fietsten door. Een andere vrouw hielp de Coevordense overeind en riep naar de meisjes dat ze moesten stoppen. Een eindje verderop stopten ze, maar reden vervolgens verder. De dames waren ongeveer 15 jaar oud. Een verder signalement is niet bekend. Politie zoekt getuigen van dit ongeval en zoekt de beide meisjes.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe