Politiebericht Venlo 15-08-2001
Mediaberichten 15 augstus ( 16.30 uur)

ROERMOND Gestolen auto aangetroffen na achtervolging

ROERMOND De politie heeft woensdagmorgen na een korte achtervolging een gestolen auto aangetroffen. Politieagenten zagen rond 11.40 uur op de Donderbergweg een automobilist rijden die zich bij het zien van politie uit de voeten maakte. De bestuurder reed daarbij op een bijzonder verkeersgevaarlijke wijze. Op de Plutolaan raakte hij een geparkeerde personenauto die daardoor beschadigd raakte. De veroorzaker reed eerst door maar besloot op het einde van de laan te stoppen en te voet weg te vluchten. De politieagenten die hem achterna waren gereden verloren hem uit het oog, waarna de man wist te ontkomen. Nader onderzoek wees uit dat de auto waarin de onbekende verdachte had gereden, gestolen was in België. De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek genomen.

ROERMOND Wildplassen

ROERMOND De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige man uit Roermond betrapt op wildplassen op de Minderbroederstraat in Roermond. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van fl. 100,-. Uit nader onderzoek bleek dat de man nog diverse boetes open had staan en dat hij nog veertien dagen celstraf moest uitzitten. De man is aangehouden en ingesloten om het vonnis alsnog uit te zitten.

VENLO 23 pvs bij verkeerscontrole

VENLO Tijdens verkeerscontroles op de Havenkade, de Sint Urbanusweg en de Prinsessensingel heeft de politie dinsdag in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven. Elf bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, vijf bestuurders negeerden het verplicht volgen van een fietspad, twee autos bleken niet verzekerd, twee bestuurders maakten onnodig geluid, een bestuurder gaf geen richting aan, een bestuurder vertoonde verkeersgevaarlijk gedrag en een bestuurder bleek zijn bromfietscertificaat niet te kunnen tonen.

REGIO Snelheidscontroles

HEEL Tijdens snelheidscontroles op de Napoleonsweg in het kader van het project Samen Minder zijn dinsdag 25 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1803 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.

ITTERVOORT - Tijdens snelheidscontroles op de Napoleonsweg in het kader van het project Samen Minder zijn dinsdag 27 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1025 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.

VENLO Tijdens snelheidscontroles op de Sint Urbanusweg zijn dinsdag 40 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 520 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO Tijdens snelheidscontroles op de Ulingshofweg zijn dinsdag 125 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 335 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

CASTENRAY Tijdens snelheidscontroles op de Horsterweg zijn dinsdag 58 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 215 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.