Sporten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar Deze eerste schoolweek krijgen alle basisscholen in Arnhem weer de nieuwe brochure 'Sportwijs' uitgedeeld. Sportwijs is een project van de gemeente Arnhem dat leerlingen op de basisschool de kans geeft om kennis te maken met een sport die ze leuk lijkt. Alle kinderen in de groepen 5 tot en met 8 krijgen de brochure op school uitgereikt.

In de Sportwijsbrochure doen Arnhemse sportverenigingen je een aanbod om deel te nemen aan een sport kennismakingscursus. Zo'n cursus bestaat meestal uit vier lessen waarin je een goede indruk krijgt van de door jou gekozen sport(vereniging). Deelname verplicht je tot niets. De brochure krijg je deze week op school uitgedeeld.

Spannende sporten
In de laatste Sportwijs staan weer diverse nieuwe sporten. Naast vele bekende sporten presenteren de verenigingen dit keer bijvoorbeeld jazzdance, bowling, capoeira of ... sumo! Deze laatste sport wordt namelijk echt niet alleen maar beoefend door hele grote Japanners. Je kunt over een maand ook zelf meedoen aan een Sumo jeugdoernooi. Lees daarover meer elders op deze pagina.

Inschrijftermijn
Tot uiterlijk 14 september kun je jezelf inschrijven voor een kennismakingscursus. Een inschrijfformulier vind je in de Sportwijsbrochure. Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar Gaby Krifa van de afdeling Sportontwikkeling, telefoon 026-3774961. Sportwijs is een sportstimuleringsproject van de gemeente Arnhem.

Heb je géén Sportwijs ontvangen? Vraag daar dan naar bij je sportcoördinator op school, of bel de afdeling Sportontwikkeling, telefoon 026-3774961.