Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2001 Politiebericht ernstige aanrijding te Heerlen (H.P) Woensdag 15 augustus 2001

Heerlen, fietser zwaar gewond:
Een 52 jarige fietser woonachtig te Heerlen is woensdagmiddag 15 augustus 2001 op de kruising Schaesbergerweg en de Glasmeyweg te Heerlen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval met een vrachtauto. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis te Heerlen. Voor zijn leven wordt gevreesd. De fietser reed vanmiddag omstreeks 12.30 uur over het fietspad van de Schaesbergerweg in de richting van Landgraaf, zijnde een voorrangsweg. Aan de fietser werd door een over de Glasmey rijdende vrachtauto bestuurd door een 52 jarige inwoner van Heerlen geen voorrang verleend. De fietser werd geschept door de vrachtauto en bleef daarna zwaar gewond, onder andere aan zijn hoofd, op het wegdek liggen. Hij werd in kritieke toestand door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Heerlen waar hij op de afdeling Intensieve zorg werd opgenomen. Voor zijn leven wordt gevreesd.

De politie is op zoek naar getuigen die het verkeersongeval hebben zien plaatsvinden. Zij kunnen contact opnemen met het telefoonnummer van de politie 0900-8844.