Politiebericht Uden 15-08-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

GETUIGENOPROEP

De politie vraagt getuigen van een ongeval dat vanochtend is gebeurd zich te melden. Omstreeks 11.15 uur kwam op de kruising van de Leest en de rijksweg N265 een 56-jarige Veghelse op haar fiets ten val, wellicht nadat ze tegen een bestelauto was aangereden, of ze is spontaan gevallen. De vrouw reed op een voorrangfietspad. De vrouw werd met een hersenschudding en gebroken elle-boog overgebracht naar het ziekenhuis. Daar de vrouw zich het ongeval niet kan herinneren en de chauffeur van de de kruising overrijdende bestelauto verklaart dat er niemand tegen zijn auto is gereden, vraagt de politie getuigen zich te melden: 0900-8844.VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de Wislaan in Uden is dinsdagmiddag rond 15.45 uur een 5 jari-ge jongen uit Uden licht gewond geraakt. Het kind stak bij een school zonder op te letten de straat over en liep tegen een passerende auto. De auto, die volgens verschillende getuigen, stapvoets reed, werd bestuurd door een 31 jarige inwoner van Uden. Het slachtoffertje kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis, zijn verwondingen vielen mee.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Loopkantstraat in Uden zijn dinsdagmorgen 64 bestuur-ders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 357 passanten is gemeten. De hoogste snel-heid bedroeg 92 km/u waar 50 km/u mag. Op de Wilhelminastraat in Uden zijn 96 bestuurders bekeurd die te hard reden. Hier is de snelheid van 660 passerende voertuigen gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 79 km/u waar 50 km/u mag.

DIEFSTAL AUTO

Dinsdagmiddag is vanaf de Zeelandsedijk in Uden een witte bestelauto gestolen. De eigena-resse ontdekte rond 17.45 uur dat haar auto, een Volkswagen bestel, kenteken VP-60-LH, niet meer op de parkeerplaats stond. In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Nijverheidsstraat in Uden een bedrijfsauto gestolen. De auto een witte Mercedes, kenteken VT-80-SN, stond geparkeerd bij een bedrijf.

AANHOUDING VERDACHTEN

De politie heeft dinsdagavond twee mannen uit Veghel aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Een inwoonster van uit Veghel zag een man op haar gestolen fiets rijden die hij bij het zwembad op slot zette. Zij waarschuwde daarop de politie die twee mannen, 17 en 30 jaar oud, aanhield op verdenking van diefstal danwel heling. De verdachten zijn ingesloten. Na controle bleek woensdagmorgen dat de 17 jarige man illegaal in ons land verbleef. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld. De tweede verdachte is na verhoor met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd. De fiets is teruggegeven aan de eigenaresse.