Politiebericht Den Bosch 15-08-2001
Politiebericht district Den Bosch

DIEFSTAL UIT WONING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 30 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging tot diefstal uit een woning aan de Graafseweg in s-Hertogenbosch. De 79-jarige bewoner zat in zijn woning waarvan de voordeur niet was afgesloten. Op een gegeven moment zag hij een hem onbekende indringer in de woning die een gouden ring en een horloge van de tafel wegnam. De bewoner heeft de man vastgepakt en om hulp geroepen. Een buurtbewoner kwam op het geroep af en wist de verdachte te bewegen de gestolen goederen terug te geven en de woning te verlaten. Kort daarop kwam bij de politie de melding binnen dat een groep van vijf personen op de Graafseweg een man aan het mishandelen waren. Agenten troffen de man, waarvan het signalement overeenkwam met de vermoedelijke insluiper van de woning aan de Graafseweg, aan. Hij is aangehouden en ingesloten.

INBRAAK IN WINKEL (s-Hertogenbosch)

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een winkel aan de Helftheuvelpassage. De inbrekers gebruikten grof geweld. Met een moker zijn enkele ruiten ingeslagen. In de winkel is een vitrinekast stuk geslagen. Men is er met foto- en videoapparatuur vandoor gegaan.

CONTROLE OP BROMFIETSVERKEER (Hintham)

Op Hintham is dinsdagmiddag tussen 16.15 uur en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden in het bijzonder gericht op het bromfietsverkeer. In totaal zijn 26 processen verbaal opgemaakt. 19 bromfietsen hadden een te hoog motorvermogen 2 bromfietsen waren niet voorzien van de vereiste gele en oranje plaat 2 bestuurders droegen geen helm 3 bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Twee bromfietsen zijn voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

OP DE VLUCHT VOOR DE POLITIE (s-Hertogenbosch)

Een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch probeerde afgelopen nacht aan de politie te ontkomen. De jongen reed in een personenauto die hij zonder toestemming van zijn moeder had meegenomen. Omdat het rechter achterlicht kapot was wilde een surveillance-eenheid de bestuurder laten stoppen. Hij gaf echter geen gevolg aan het gegeven stopteken en reed er met hoge snelheid vandoor. Tijdens zijn poging te ontkomen reed hij tot keer toe door een rood verkeerslicht. Hij kon op de Christiaan Huygensweg worden aangehouden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden door het rode verkeerslicht, het niet voldoen aan een stopteken en joyriding.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond vond er op de kruising van de Zuiderparkweg met de Schubertsingel in s-Hertogenbosch een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een van de bestuursters is na de aanrijding doorgereden zonder haar identiteit kenbaar te hebben gemaakt. De benadeelde, een 57-jarige automobiliste uit Sint Michielsgestel, reed over de Zuiderparkweg en kreeg geen vrije doorgang van de verdachte die vanaf de Schubertsingel de kruising opreed.

FIETSER MET HOOFDWOND NAAR ZIEKENHUIS (Rosmalen)

Een 49-jarige vrouw uit Geffen liep vanmiddag, nadat zij op het fietspad langs de Oude Baan-Oost in Rosmalen in botsing was gekomen met een haar tegemoet komende 18-jarige fietser uit Nuland, een hoofdwond op. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.