Ingezonden persbericht

Website biedt beleggers gratis voorkennis

15 aug 2001 De financiële website Beursgorilla.nl biedt beleggers als eerste in Nederland gratis legale voorkennis. Daartoe is een overeenkomst gesloten met Stockscore. Dagelijks worden de portefeuilles en activiteiten van duizenden beleggers geanalyseerd op basis waarvan het sentiment onder particuliere beleggers in kaart wordt gebracht. Surfers kunnen via BeursGorilla deze sentimenten gratis bekijken. Voorlopig wordt er inzicht gegeven in het percentage beleggers dat een bepaald fonds in portefeuille heeft, het percentage dat het fonds wil verkopen, en het percentage dat het fonds wil kopen. Elke dag wordt de informatie vernieuwd.

Jeroen Bertrams van BeursGorilla stelt: "Beleggers zijn altijd op zoek naar extra informatie om hun beslissingen omtrent het kopen en verkopen van aandelen te verbeteren. Het bieden van deze legale voorkennis past in het streven van BeursGorilla om beleggers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun keuzes."

De website beursgorilla.nl valt al enige tijd op onder de vele financiële sites die Nederland kent. De adviezen op de site worden niet door ervaren analisten gegeven, maar door een heuse gorilla. In 2000 versloeg deze gorilla de AEX met een kleine 40%. Ook in 2001 doet de gorilla het weer beter dan de AEX.