Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2001 Perrsbericht district Heerlen (JvK/20.00 uur)

Heerlen, inval in drugspand
De politie van Heerlen heeft vanmiddag omstreeks 15.30 uur een inval gedaan in een woning aan de Oude Brunssummerweg. Volgens betrouwbare informatie zou vanuit de betreffende woning gehandeld worden in harddrugs.
Tijdens de huiszoeking, welke onder leiding van een rechter commissaris plaatsvond, trof de politie twee vrouwen en een man aan. De man, zijnde de 23-jarige hoofdbewoner, sprong bij het zien van de politie door een openstaand raam naar buiten en trachtte via een platdak aan zijn aanhouding te ontkomen. Dit dak begaf het echter waardoor de man een hoofdwond opliep. Desondanks probeerde hij via diverse achtertuinen te ontkomen. Tevergeefs. Hij werd na een korte achtervolging alsnog aangehouden.
De beide vrouwen, respectievelijk 19 en 21-jaar oud en afkomstig uit Duitsland, werden eveneens aangehouden. De oudste van de twee vertelde de politie dat ze tegen haar wil door de bewoner werd vastgehouden. De politie onderzoekt momenteel of dat ook zo is.
In de woning werd een hoeveelheid van circa 250 gram cocaïne en heroïne met een straatwaarde van circa 10.000 gulden aangetroffen alsmede een nog onbekende hoeveelheid binnen- en buitenlands geld.

Heerlen, actie Hartslag
De politie van Heerlen heeft vandaag alweer haar 5e actiedag in het kader van de zogenaamde actie Hartslag gehouden. Deze actie is speciaal gericht op de bestrijding van de drugsoverlast in de Heerlense binnenstad. Vandaag ging de aandacht van de politie speciaal uit naar gebieden rondom de Promenade, het Stationsplein en de Plaarstraat. Tijdens de actie, die van 08.30 uur tot 17.00 uur werd gehouden, werden 15 politiemensen ingezet. De doelstelling was er op gericht om straatdealers aan te houden en druggebruikers te controleren op drugsbezit en eventueel openstaande boetes en/of gevangenisstraffen.
Het resultaat van vandaag mag er zijn. Er werden in totaal 20 personen aangehouden waarvan er 10 nog een vrijheidsstraf moesten ondergaan. Vijf straatdealers werden aangehouden en ingesloten en nog eens vijf personen moesten uiteenlopende geldboetes betalen. Een en ander geeft nog maar eens aan dat de politie serieus met het probleem aan de gang is.