Politiebericht Eindhoven e.o. 15-08-2001
3e Persbericht van woensdag 15 augustus 2001

Berichten uit de regio

Valkenswaard: Aanhouding
Op de Heikantstraat is vanmiddag om 15.05 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht twee weken geleden een hogedrukspuit te hebben weggenomen vanaf het terrein van de TUE aan de Dolech. Twee medewerkers van de TUE. zagen de verdachte met de hogedrukspuit achter op zijn fiets op de Onze Lieve Vrouwedijk fietsen en waarschuwden de politie. De verdachte ging ervandoor maar kon korte tijd later worden aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en inverzekering gesteld. De hogedrukreiniger is inbeslaggenomen.

Veldhoven: Zakkenrollen
Woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 14.05 uur is een 44-jarige inwoonster van Veldhoven het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie is uit de broekzak van de vrouw weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en een geldbedrag van 30 gulden.

Someren: Diefstal bestelbus
Tussen woensdagmorgen 06.45 uur en woensdagmiddag 15.30 uur is vanaf een carpoolplaats aan de Rijksweg een bestelbusje, merk Mercedes Benz, type 308-D, kleur wit, voorzien van het kenteken VT-97-FJ, weggenomen.

Veldhoven: Beroving
Woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur is op het Meiveld een 46-jarige inwoonster van Veldhoven van een etuitje met daarin 365 gulden, beroofd. De vrouw liep met het etuitje in haar hand toen er plotseling een jongeman van ongeveer 12 a 13 jaar oud op skates voorbij reed en het etuitje uit haar hand griste. De dader, ongeveer 1.50 cm lang, getinte huid, kort zwart golvend haar, gekleed in een donker broek en licht T-shirt, verdween in de richting van de Hema.

Breugel: Gevaarlijk weggedrag
Een 22-jarige motorrijder uit Son is vanmiddag omstreeks 17.30 uur geverbaliseerd voor verkeersgevaarlijk gedrag. Een surveillance zag de man met hoge snelheid rijden over de Planetenlaan in de richting Lieshout. Ter hoogte van de kruising met de Astroidenlaan reed de bestuurder de verkeersgeleiding, met pijl en strepen aan de linkerzijde voorbij, zodanig dat een tegemoetkomende tegenligger de berm ingedrongen werd. Vervolgens haalde hij twee personenautos in op een punt waar afgelopen week nog een motorrijder verongelukte. Na een korte achtervolging kon de man worden staande gehouden en aangesproken op zijn levensgevaarlijke verkeersgedrag.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Vandaag tussen 12.15 uur en 17.30 is er ingebroken in een woning aan De Hovenier. Man kwam de woning binnen door verbreking van een rolluik aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele sieraden, brillen en horloges weggenomen.