Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 15 augustus 2001

Inbraak in supermarkt Hillegom (D1) Een nog onbekend aantal sloffen sigaretten maakten enkele inbrekers op woensdag 15 augustus buit bij een inbraak in een supermarkt aan de Jonkheer Mockade. Een buurtbewoner werd rond 03.00 uur wakker van een klap. Vanuit de supermarkt zag hij drie mannen komen die wegliepen in de richting van de Meerlaan. De gealarmeerde politie trof een ingegooide ruit aan. De inbrekers waren gevlogen.

Gewapende overval op benzinestation Leiden (D4)
Op dinsdag 14 augustus kort na 15.30 uur werd het Esso benzinestation aan de Willem de Zwijgerlaan overvallen. Een nog onbekende man bedreigde de medewerker van het station met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Met een geldbedrag waarvan de politie geen mededelingen doet over de hoogte, vertrok de overvaller lopend de Merenwijk in. De overvaller was niet gemaskerd. Het ging hier om een blanke man van ongeveer 30 tot 35 jaar oud, tenger postuur en twee meter lang. De man was snor en baarddragend. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben van de overval of de identiteit van de overvaller denken te kennen. Het is mogelijk dat de overvaller zich voor de overval al bij of dicht in de buurt van het tankstation enige tijd heeft opgehouden. Mensen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoon 0900-8844.

Fietser zwaar gewond Leiden (D4) Een 42-jarige fietser uit Leiderdorp is op dinsdag 14 augustus rond 18.30 uur bij een frontale botsing op het fietspad van de Langegracht met een 51-jarige fietser uit Leiden, zwaar gewond geraakt. Hij is opgenomen in het LUMC. De Leidenaar stak de Langegracht over en reed in de verboden richting het fietspad op. Daar botsten beiden frontaal op elkaar.

Inbraak net op tijd voorkomen Alphen aan den Rijn (D5) De politie hield op dinsdag 14 augustus rond 05.30 uur nabij de Kleiwerf een 15-jarige Alphenaar aan. De jongeman wordt er van verdacht kort daarvoor met twee andere onbekende jongemannen een poging te hebben ondernomen om in te breken in een woning aan de Witte de Withstraat. Buurtbewoners alarmeerden echter de politie. De politie was snel ter plaatse en zag de drie wegvluchten. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. De twee anderen wisten te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatrovers actief Gouda (D7)
Straatrovers sloegen in korte tijd twee keer toe in Gouda. In beide gevallen verplaatsten de rovers zich met een scooter. Op maandag 13 augustus rond 22.00 uur werd een 23-jarige Waddinxvener het slachtoffer van een beroving. Op de Lange Groenendaal werd tijdens het bellen zijn mobiel uit de handen gerukt. Op dinsdag 14 augustus rond 00.30 uur werd een 20-jarige Goudse het slachtoffer van de straatrovers. Zij fietste over de Sportlaan toen haar tas van de schouder werd gerukt. In de tas zaten diverse goederen waaronder passen, sleutels en geld.

Onder invloed rijden Ouderkerk aan den IJssel (D8) De politie hield op woensdag 15 augustus rond 00.40 uur op de IJsseldijk Noord een 37-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel aan. De hoge snelheid van zijn auto viel surveillerende agenten op. Agenten constateerden bij de man alcoholgebruik. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 370 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Inbrekers maken lederen jassen buit Bergambacht (D8) Inbrekers maakten op woensdag 15 augustus rond 03.00 uur bij een inbraak in een winkel in antieke en exclusieve motorfietsen aan de Ambachtstraat, een nog onbekend aantal lederen en andersoortige motorjassen buit. Een ruit van de winkel werd vernield waarna de inbrekers hun slag sloegen. Ook werd er vermoedelijk een aantal motoronderdelen meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.