PERSBERICHT

Dataman eerste Cisco Content Networking Accredited Reseller in Nederland. Samenwerking verstevigt positie Utrechtse aanbieder van intelligente infrastructuren

Utrecht, 15 augustus 2001 - Netwerkleverancier Cisco Systems heeft het Utrechtse Dataman Benelux BV als eerste in Nederland benoemd tot Cisco Content Networking Accredited Reseller (CNAR). De benoeming betekent een absolute primeur voor Dataman dat gisteren glansrijk slaagde voor het benodigde Cisco-examen. Tot op heden was Dataman vooral actief op de traditionele XSP- en (broadband-) mediamarkt. Met de Cisco-producten in haar portfolio gaat het Utrechtse bedrijf zich beduidend breder positioneren.

De voormalig UNIX-specialist heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in content distributie. Een samenwerking met een vooraanstaande partner als Cisco hing dan ook al enige tijd in de lucht en is niet meer dan een logische stap. "De benoeming is een bevestiging van de kennis die wij in huis hebben", aldus Friso Heringa, Product Manager Networking bij Dataman. "Steeds meer bedrijven hebben naast relevante producten ook behoefte aan een kennisrijke implementatiepartner. Dataman en Cisco geven gezamenlijk invulling aan die wens. Wij zijn bijzonder blij met onze benoeming door Cisco en zien dit als een erkenning voor onze jarenlange investering in kennis en ervaring met bijvoorbeeld de Arrowpoint-producten."

Intelligenter
Content Networking staat voor een nieuwe generatie netwerkproducten, waarmee bestaande netwerkinfrastructuren intelligenter worden gebruikt dan ooit tevoren. De producten zorgen voor een optimalisatie van de aanwezige bandbreedte en snellere reacties op verzoeken van gebruikers. Daarnaast voorzien ze in superieure schaalbaarheid, een hoog niveau van beschikbaarheid en verbeterde veiligheid.

Webbeleving
Content Delivery Networks geven bedrijven de mogelijkheid een nieuwe generatie van contentrijke e-Business oplossingen uit te rollen, waaronder bewegende beelden en geluid van TV-kwaliteit. Voor service providers biedt Content Networking nieuwe verkoopmogelijkheden met hogere marges. Content Networking verbetert de webbeleving van de klant doordat het de levering van content versnelt.

De producten
Na de overname van Arrowpoint door Cisco, is het Amerikaanse bedrijf eigenaar geworden van een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van Content Networking-appliances. Met deze producten is het mogelijk om de belasting van webservers te verminderen door de load te verdelen tussen verschillende machines of zelfs verschillende locaties wereldwijd. Buiten webservers worden ook firewalls, mail, news, chat en LDAP-servers ondersteund.

Over Dataman Benelux B.V.
Dataman Benelux is gevestigd in Utrecht en telt twintig medewerkers. Dataman werd in 1992 opgericht als Nederlandse vestiging van de Duitse onderneming Dataman Computervertriebs GmbH. Na een management buy-out, in oktober 1995, is Dataman Benelux B.V. van UNIX-specialist uitgegroeid tot multi-platform kennispartner op het gebied van data-opslag en -transport (SAN, NAS en DAS) en (Inter)network appliances. Meer informatie is beschikbaar op http://www.dataman.nl

Over Cisco Systems.
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San José, Californie. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ongeveer 40.000 werknemers en realiseerde in het boekjaar 2001 een totale omzet van $ 22,29 miljard. Nieuws en informatie is beschikbaar op http://www.cisco.nl