Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Veel helpende handen bij nummering van 20.000 eendjes voor Rode Kruis Duck Race op 15 augustus

Het Rode Kruis trof vandaag op de zeedijk van Nieuwpoort één van zijn laatste grote voorbereidingen voor de nakende Rode Kruis Duck Race: de nummering van 20.000 knalgele eendjes. Voor deze klus was er de welkome hulp van vakantiegangers, de burgemeester van Nieuwpoort, de brandweer, de politie en heel wat Bekende Vlamingen. Marijn Devalck dropte de eendjes met een vrachtwagen op de zeedijk waarna het kleven van nummers begon onder het waakzaam oog van Karel Deruwe, de peter van de actie.

De genummerde eendjes zullen woensdag 15 augustus het ruime sop kiezen voor een spannende wedstrijd op de IJzer in Nieuwpoort. Meedoen kan nog. Je kan een wedstrijdnummer kopen door snel 200 frank te storten op het rekeningnummer 000-0000121-24. Wie een eendje koopt, krijgt een deelnemingsbewijs met een uniek nummer thuis gestuurd. Laatbeslissers kunnen ook nog op de dag zelf tot 16.45 uur een wedstrijdnummer kopen in Nieuwpoort. De eigenaars van de eerste 150 eendjes vallen in de prijzen. Het eerste eendje bezorgt zijn eigenaar een Ford Ka. De opbrengst van de actie gaat via het Rode Kruis naar mensen in nood.

De Rode Kruis Duck Race staat borg voor een topfamiliedag aan de kust. Al vanaf 11 uur barst Nieuwpoort uit zijn voegen. Waaghalzen komen aan hun trekken met een Quad-parcours met racewagentjes, een klimmuur, zweefsimulatie, een waterskishow... Het Rode Kruis, de reddingsdiensten, de brandweer en de politie verrassen het publiek met spannende demonstraties. Voor de muziekliefhebbers is er salsa-dansen met Doble Impacto en zijn er optredens van talrijke Vlaamse artiesten met als uitsmijter om 19 uur 'Tura Live' op het marktplein. De allerkleinsten kunnen intussen genieten van spring- en klimkastelen, kermisattracties, kinderkaraoke, Papa Chico en nog veel meer. Johan Verstreken verzorgt de presentatie. De race zelf start om 17 uur in de Binnenhaven aan de Ieperbrug.

Nieuwpoort, 10 augustus 2001