Politiebericht Venlo 17-08-2001
Mediabericht 17 augustus (14.00 uur)

MARIA HOOP Verkeersletsel

Maria Hoop Bij haar eerste motorrijles is een 41-jarige vrouw uit Roermond ten val gekomen en met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw reed donderdagmiddag over de Waldfeuchterbaan vanuit de richting Maria Hoop. In een bocht van de weg overschreed zij de doorgetrokken middenstreep, schrok waarschijnlijk van een tegemoetkomende auto, stuurde naar rechts en kwam ten val.

VENLO 100 XTC-pillen in beslag genomen

VENLO De politie heeft donderdagavond 100 XTC-pillen in beslag genomen die een 21-jarige Duitse zonder vaste woon- en verblijfplaats zojuist had gekocht. De agenten controleerden de vrouw, die zich zeer nerveus gedroeg. Na fouillering bleek zij de pillen in bezit te hebben waarvan ze meedeelde die net te hebben gekocht voor een bedrag van 300 Dm. De pillen zijn door de politie in beslag genomen en naar het Gerechtelijk Laboratorium gezonden voor analyse. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

In de afgelopen week periode van 11 t/m 17 augustus zijn in totaal 12 personen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Dit gebeurde in het kader van Hektor, de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en overlast in Venlo. Bij de acties zijn ruim 41 gram marihuana, 100 gram hashish en 0,5 gram coke aangetroffen en in beslag genomen. De afgelopen week werden er diverse geldboetes uitgereikt met een totale waarde van 625 gulden en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in vreemdelingenbewaring gesteld. Ook trof de politie bij huiszoeking in een woning aan de Ginkelstraat een hoeveelheid verdovende middelen aan (72 gr. Hash, 30 gr. paddos materialen om af te wegen, een valmes en een busje traangas en een geldbedrag van 600 Dm.) die te maken hebben met de handel in verdovende middelen. De eigenaar, een 22-jarige man werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Bij binnentreden van een woning aan de Maaskade trof de politie maandagmiddag de 25-jarige beheerder aan die werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij handelde in verdovende middelen en daarvan trof de politie een hoeveelheid aan, evenals een aantal artikelen die met de verkoop te maken hebben. Ook een bedrag van 26.000 gulden werd in de woning in beslag genomen.

In het kader van het project Hektor is vrijdagochtend op last van de burgemeester een woning aan de Maaskade ontruimd, dit pand was in gebruik als illegale coffeeshop. Tenslotte heeft de burgemeester vrijdag een woning aan de Sloterbeekstraat gesloten in verband met illegale drugshandel.