Korps: Limburg-Zuid, plaats: 17-08-2001
Politieberichten district Maastricht (TW, 13.30u) Vrijdag 17 augustus 2001

Maastricht, fietsendieven aanhouden
Donderdag 16 augustus, omstreeks 14.15 uur zag een politieman een persoon fietsen op een, voor hem veel te grote, mountainbike. Toen hij deze persoon aansprak, gaf deze onmiddellijk toe de fiets op de Markt te Maastricht te hebben gestolen. De betrokkene, een 44-jarige inwoner uit Maastricht, had tevens een betonschaar bij zich. Hiervan verklaarde hij dat hij deze, eerder die dag, in een Doe-het-zelf winkel in Maastricht had ontvreemd. Uit de verklaring bleek dat hij eerder die dag met een vriend op pad was gegaan om fietsen te stelen. Deze vriend, een 28-jarige inwoner uit Maastricht, had in de buurt van de Annadalflat eveens een fiets ontvreemd. Hij werd later, nadat hij nog een vijftal ondernemers had bestolen, aangehouden. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg, aanrijding met letsel
Op donderdag 16 augustus omstreeks 16.00 uur werd op de Doctor Ariensstraat in Valkenburg aan de Geul een vijfjarig fietsertje aangereden door de bestuurder van een personenauto. Het jongetje klaagde over pijn aan zijn ribben en been, en werd per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis te Maastricht gebracht.

Valkenburg, Belgen met vuurwapen aangetroffen
In de nacht van donderdag 16, op vrijdag 17 augustus, werd omstreeks
01.30 uur op de Nieuweweg te Valkenburg aan de Geul een Belgische personenauto aantroffen met twee inzittenden. Het betroffen een 21-jarige inwoner uit Maasmechelen (B) en een 29-jarige inwoner uit Maaseik (B). Bij nader onderzoek werd onder de betreffende personenauto een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Beide personen werden vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Uit dit onderzoek bleek dat een van de beide verdachten niet in het bezit was van geldige identiteitspapieren, en in Nederland nog een boete had openstaan. Vanzelfsprekend zal proces-verbaal worden opgemaakt.