Ingezonden persbericht


P E R S B E R I CH T 16 augustus 2001

Kunstworkshops op Zomerhof in Lisse

Op Zomerhof de zomertuin van Keukenhof in Lisse worden in de weekenden bijzondere workshops georganiseerd; zeepsteen, keramiek en glas bewerken en een workshop bloemschikken. De workshops staan onder leiding van de kunstenaars Peter Bes, Elisabeth Copijn en Ton Hoe Lau. De workshops Bloemschikken staan onder leiding van Els Haseberg en Bep Korse.

Kunstworkshops voelen zich thuis op Zomerhof en passen in het kunstthema van deze zomertuin. Maar liefst 175 werken van 23 verschillende kunstenaars vormen samen een kunstroute op het park. Door twee van deze kunstenaars worden keramiek- en glasworkshops gegeven. Zeepsteen snijden en sculpturen maken van deze zachte marmersoort, een tegel van keramiek maken en lepeltjes en bloemen van glas bewerken.

Bij mooi weer zijn de workshops in de openlucht rond de waterpartij bij ingang Narcis. Bij minder mooi weer vinden de workshops binnen plaats. Elk weekend, op zaterdag en zondag t/m 16 september, van 11.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers van het park deelnemen.

18, 19, 25 augustus, 2, 9 en 16 september: Zeepsteen bewerken en bloemschikken: 26 augustus, 1, 8 en 15 september: Keramiek, glas en bloemschikken. Reserveren is niet nodig.

Voor deelname aan de workshops wordt een geringe vergoeding gevraagd:

Zeepsteen bewerken                  HFL 10,-                    ca. 1½ uur
Keramiek                                10,-                    ca. 1½ uur
Bloemschikken                            7.50,-                 ca. 1½ uur
Glas                                     5.00,- korte workshop, ca. 15 min.