Politiebericht Venlo 17-08-2001
Mediabericht 17 augustus (16.45 uur)

NEDERWEERT Diefstal uit school

Nederweert Een onbekende man heeft donderdagmiddag kans gezien een videorecorder weg te nemen uit een schoolgebouw aan de Schoolstraat. Getuigen zagen de man met in zijn armen een pakket, gewikkeld in een doek, het schoolgebouw uitkomen en waarschuwden de politie.

VENLO Boete geïnd

Venlo De politie heeft vanmorgen een 24-jarige in Helden wonende man aangehouden omdat hij nog een geldboete van 1.230 gulden had openstaan voor justitie. De man betaalde de boete en kon vervolgens op vrije voeten worden gesteld.

REGIO Aanrijdingen Napoleonsweg

HORN Bij een aanrijding op de Napoleonsweg ter hoogte van de verkeerslichten met de Heythuyserweg is vanmorgen om 11.53 uur een vrachtwagen bestuurd door een 39-jarige inwoner van het Belgische Dilsen-Stokkum achterop een stilstaande personenauto met caravan gereden. De personenauto en de caravan raakten hierbij totaal vernield. Als gevolg hiervan ontstond een stremming, waardoor even later om 12.40 uur op dezelfde Napoleonsweg ter hoogte van de overweg in Haelen een aanrijding van een trein met een aanhagnwagen plaatsvond. De vrachtwagen bestuurd door een 50-jarige inwoner van het Duitse Albbruck wilde de overweg passeren, maar kon net niet voldoende doorrijden. Zijn aanhanger bleef op de overweg staan en werd nog net gegrepen door de passeren trein van Roermond naar Weert. De aanhanger kantelde en vernielde daarbij de overwegbomen. Ook de trein moest als gevolg van een defect hierdoor worden weggesleept en de reizigers werden met bussen verder vervoerd. Het repareren van de overwegbomen duurde nog tot 16.00 uur vanmiddag. In Kessel tenslotte op hetzelfde traject, wat terplaatse Rijksweg heet, ontstond om 12.50 uur opnieuw een aanrijding als gevolg van een rij stilstaande autos voor een verkeerslicht. Een chauffeur van een vrachtwagen komend uit de richting Neer kan niet tijdig tot stilstand komen en wijkt uit. Ondanks dat wordt de zijkant van zijn wagen opengereten door de voor hem stilstaande vrachtauto. Brokstukken op de weg en nieuwsgierigheid van passerende automobilisten zorgen voor nog tenminste drie kop/staart botsinkjes. Al met al een ravage waarbij zeven of acht wagens betrokken waren.

VENLO Stiletto in beslag genomen

Venlo Bij een controle van een personenauto op de Maaskade heeft de politie donderdagavond een stiletto in beslag genomen. De eigenaar van het wapen, een 26-jarige inwoner van het Duitse Essen, deed vrijwillig afstand van het mes, dat zal worden vernietigd.