Politiebericht Venlo 17-08-2001
Mediabericht 17 augustus (laatste berichten)

MEIJEL - Verkeerscontroles

MEIJEL - Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsebrug, die tenminste 12 weken zal duren, zijn er door Rijskwaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontrles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

Donderdagavond heeft de politie op de Kerkstraat in Meijel controle uitgevoerd op doorgaand vrachtverkeer. Dit werd niet geconstateerd. In de Kerkstraat werden twee automobilisten bekeurd voor een snelheidsovertreding. Op de Nederweerterdijk werden vier bestuurders met de lasergun betrapt op het rijden met een te hoge snelheid. Een van hen moest een boete van 190 gulden betalen omdat hij 103 km/u reed in plaats van de terplaatse geldende 80 km/u. Op de Houtsberg in Nederweert-Eind kregen vijf automobilisten een boete voor te hard rijden. Hoogste snelheid hier was 99 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

ROERMOND Door rood

Roermond De politie heeft donderdagmorgen zeven automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht op de Roerkade. Tussen 07.45 en 08.25 uur werden de automobilisten genoteerd die vanaf de Roerkade in de richting van de Roersingel door het rode verkeerslicht reden. Zij zullen een acceptgirokaart in de brievenbus krijgen.

REGIO - 12 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week (10 tot 17 augustus) in totaal negen automobilisten en drie bromfietsers betrapt op rijden onder invloed. Een van hen was betrokken bij een verkeersongeval in Nunhem. De overige dronken bestuurders werden gecontroleerd in Helenaveen, Blerick, Roermond, Venray, Horst en America. De politie blijft streng toezien op het gebruik van alcohol in combinatie met het deelnemen aan het verkeer.

Een 39-jarige automobilist uit Blerick is dinsdagavond aangehouden op de Meidoornstraat in Blerick. De man reed met hoge snelheid op de Eindhovenseweg in Blerick en werd daarbij betrapt door een politiesurveillance. Op de Eindhovenseweg in Blerick kreeg de man een stopteken. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg de man een rijverbod van vijf uur opgelegd.

ROERMOND 66 bekeuringen bij verkeerscontrole

ROERMOND - Tijdens verkeerscontroles in Echt en in Roermond heeft de politie donderdag in totaal 66 bekeuringen uitgeschreven. 40 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 12 bestuurders werden bekeurd omdat hun bromfiets opgevoerd was. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, het ten onrechte voeren van een oranje verzekeringsplaatje en diverse andere overtredingen.

VENLO 785 bekeuringen bij snelheidscontrole

VENLO Tijdens een snelheidscontrole op de Klagenfurtlaan in Venlo heeft de politie donderdag 785 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 4675 het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

DISTRICT VENRAY Snelheidscontroles

DISTRICT VENRAY- Tijdens snelheidscontroles in Veulen, Oostrum en Ysselsteyn heeft de politie in totaal 108 bekeuringen opgemaakt.

VEULEN - Tijdens een snelheidscontrole op de Lorbaan in Veulen heeft de politie donderdagmorgen 15 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 150 het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Op de Noordsingel, binnen de bebouwde kom waar 50 km/u de limiet is, zijn 91 bekeuringen gemaakt voor het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

OOSTRUM - Tijdens een snelheidscontrole op de Wansumseweg in Oostrum heeft de politie donderdag 24 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 622 het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.

YSSELSTEYN - Tijdens een snelheidscontrole op de Puttenweg in Ysselsteyn heeft de politie donderdag 69 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 678 het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.