Ingezonden persbericht


persbericht

SkyberNet verruimt tweede financieringsronde met nog eens zeven miljoen euro


- Norwest Equity Partners, Gilde IT Fund en Holland Venture investeren opnieuw

- Uitbreiding van investeringen in 2001 tot 32 miljoen euro
- Voeding voor versnelde uitbreiding Nederlandse en Belgische bedrijvigheid

Hoofddorp (Nederland), 16 augustus 2001 - SkyberNet International B.V., leverancier van vaste draadloze breedbandverbindingen en hostingdiensten, heeft haar tweede financieringsronde verruimd met 7 miljoen euro in aandelen. SkyberNet zal deze fondsen gebruiken voor de uitbreiding van haar draadloze breedbandnetwerk ten behoeve van internettoegang en VPN-diensten voor de Belgische en Nederlandse zakelijke markt.

De financiering komt van de bestaande aandeelhouders Norwest Equity Partners ( www.norwestequitypartners.com), Gilde IT Fund (www.gilde.com) en Holland Venture ( www.hollandventure.com) en komt boven op de 25 miljoen euro, in januari dit jaar verworven kapitaal.

"Sinds januari is de reikwijdte van SkyberNet enorm toegenomen: ons klantenbestand is veel groter, ons netwerk bestrijkt belangrijke delen van Nederland en België en we hebben ons datacentrum en netwerkbeheercentrum in Amsterdam volledig in gebruik genomen", zegt Erik Jennes, CEO en medeoprichter van SkyberNet. "Deze uitbreiding van de financiering door onze bestaande investeerders in de huidige markt, onderstreept het vertrouwen in de koers van SkyberNet. Het is ook een teken van kracht en continuïteit naar de markt."

Erik Torgerson, partner bij Norwest Equity Partners, zegt: "We staan volledig achter het SkyberNet bedrijfsmodel en de directie en zijn er van overtuigd dat SkyberNet ervoor is toegerust de belangrijkste speler te zijn in de markt voor zakelijke breedbanddiensten in Nederland en België. Draadloze toegang helpt SkyberNet snel en voordelig aan een stevige voet aan de grond in de zakelijke markt." Norwest Equity Partners is een toonaangevende investeringsmaatschappij met meer dan 1,6 miljard euro aan belegd vermogen onder haar beheer. Norwest heeft wereldwijd uitgebreide ervaring met nieuwe, snelgroeiende telecommunicatiedienstverleners.

Over SkyberNet professional telecom solutions
SkyberNet professional telecom solutions verleent onafhankelijk, over haar eigen IP-infrastructuur, een complete reeks telecommunicatiediensten die tegemoet komt aan de behoeften van het midden- en kleinbedrijf naar flexibiliteit, schaalbaarheid en betaalbaarheid.
De diensten omvatten breedband Internettoegang, virtual private networks (VPN), hosting en draadloze dataverbindingen. Het gehele netwerk is gebaseerd op het Internet Protocol (IP), wat naadloze verbinding met kantoor- en bedrijfsnetwerken mogelijk maakt.
SkyberNet biedt momenteel al breedbanddiensten aan in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en overige zakelijke regio´s in de Randstad, en zal haar dienstverlening uitbreiden naar heel de Benelux.
Het SkyberNet hoofdkantoor staat in Hoofddorp (Nederland). Meer informatie biedt www.skybernet.nl.

SkyberNet Nederland B.V.        Lubbers & De Jong B.V.
Maarten Meijer                  Piet van Reeuwijk 
Wegalaan 22-24                  Keizersgracht 219 
2132 JC  Hoofddorp              1016 DV  Amsterdam 
Nederland                       Nederland 
tel. 00 31 (23) 567 76 00       tel. 00 31 (20) 421 05 65
email: mmeijer@skybernet.nl     email: piet@l-dj.nl