Persberichten politie Rivierenland



Vrijdag, 17 augustus 2001


* Dagoverzicht

Aanhouding na vernielingen
HUISSEN - De politie Rivierenland heeft op 17 augustus rond 1.20 uur een 28-jarige man uit Huissen aangehouden, op verdenking van een aantal vernielingen. Bij een benzinepomp aan de Nielant werden slangen op de grond gegooid, de prijszuil werd vernield en van een aanhangwagen werd een kentekenplaat verwijderd. In de PIN-ruimte van de nabijgelegen bank werd het toetsenbord vernield. Ook een ruit van een winkel in het winkelcentrum De Brink was ingeslagen, waarbij de verdachte zijn hand had verwond; een deur van een ander bedrijf was ingetrapt.
De politie kreeg de melding van een omwonende en trof de persoon aan bij een sloot aan de Schaapsdam; de man was met zijn bromfiets het water ingereden. De man is ingesloten en zal worden gehoord. Gebroken been na val met scooter
HETEREN - Een 69-jarige bestuurder uit Arnhem kwam op 16 augustus rond 10.50 uur met zijn scooter ten val op de Achterstraat in Heteren. Oorzaak hiervan was een glad wegdek, als gevolg van de regen en de modder. De man is overgebracht naar Rijnstate met een gebroken been.
Roodlichtcontroles: twee bekeuringen
DUIVEN - Op 16 augustus heeft de unit Duiven van de politie Rivierenland twee roodlichtcontroles gehouden. In de ochtendspits werd 45 minuten gecontroleerd op de kruising Westsingel/Noordsingel in Duiven. Er werden twee bekeuringen van 180 gulden uitgedeeld.
Ook vond in de ochtenspits gedurende 45 minuten een controle plaats op de kruising Rivierweg/Rijksweg A12 te Duiven. Er werden geen overtredingen geconstateerd.
Roodlicht-overtredingen blijven de aandacht houden. Gordelcontrole: twintig bekeuringen
DUIVEN - Tijdens de avondspits van 16 augustus vond er een gordelcontrole plaats op de Nieuwgraaf in Duiven. Twintig automobilisten kregen een bekeuring van negentig gulden. Daarnaast werden nog eens vijf automobilisten betrapt toen zij een straat inreden, waar men niet in mocht rijden. Deze kregen een bekeuring van zestig gulden.
Met alcohol achter het stuur
WESTERVOORT - Een 28-jarige man uit Westervoort is op 17 augustus tijdens een routinecontrole rond 00.30 uur aangehouden op de Broeklanden in Westervoort. Hij bleek te hebben gedronken: 1 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl