Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 17 augustus
10:01 vrijdag 17 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 33114
0651 - 611629

ASSEN

Een34 jarige monteur van een garagebedrijf in Assen is donderdagmiddag op De Haar ter hoogte van de Stekkenwal met een auto van de weg geraakt en in de sloot beland. De man maakte een testrit met de auto van een klant. De 11 maanden oude auto werd geheel vernield. De onfortuinlijke chauffeur mankeerde niets.

MEPPEL

Een driejarig jongetje uit Meppel is donderdagavond op de Prinsengracht in zijn woonplaats gewond geraakt aan zijn knie toen hij bij een optocht in aanraking kwam met het achterwiel van een auto. De 21 jarige bestuurder uit Meppel deelde tijdens een korte stop ballonnen uit. Toen de stoet weer optrok zou het jongetje tegen het achterwiel gevallen zijn. Zn knie is gehecht.

GROLLOO

Bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Rolderstraat in Grolloo zijn donderdagavond even na elf uur twee fietsers gewond geraakt en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Een 53 jarige man uit Vredenheim en een 22 jarige man uit Groningen botsten frontaal op elkaar. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat beiden zonder licht hadden gereden.

HOOGERSMILDE

Donderdagnacht is een 17 jarige fietser uit Hoogersmilde met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De jongen fietste over de Drostenstraat en tegen een geparkeerde vrachtauto.

ASSEN

Personeel van een supermarkt aan de Maasstraat heeft donderdagavond een 31 jarige inwoner van Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was in de supermarkt betrapt op het stelen van doos met plantjes. In een tas die de man bij zich had heeft de politie spullen aangetroffen die, naar de man toegaf, afkomstig waren van diefstal bij diverse zaken in het centrum van Assen. Het ging daarbij onder meer om twee kinderjurkjes, een glazen vaas, drie rollen tape, scheermesjes en een stuk zeep. De man is na voorgeleiding naar huis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht.

RODEN

De politie van Roden heeft donderdagavond zes inwoners een bekeuring gegeven van 90 gulden omdat ze bier dronken op straat. Op de hoek Padkamp Heerestraat waren een 26 jarige en een 18 jarige man aan het bier en op de Albertsbaan ging het om drie inwoners van Roden en een inwoner van Marum. Ze varieerden in leeftijd van 17 tot 19 jaar.

ASSEN

In Assen zijn bij autokraken op de Borgstee en de Overcingellaan een mobiele telefoon en een autoradio gestolen. Van de auto op de Borgstee was een ruit ingeslagen en van de auto op de Overcingellaan is een portierslot vernield.

ASSEN

Ruim 800 bekeuringen in twee etmalen. Klik op Sneu Geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe