Ingezonden persbericht

Persbericht

Den Haag, 17 augustus 2001

Ben dorstig: drankjes bestellen per SMS

Vanaf vrijdag 17 augustus kun je op het terras van 'De Haagsche Kluis' aan het Plein in Den Haag je drankjes per SMS bestellen. Elk drankje heeft een code die per SMS naar de bar wordt verzonden. Dartkampioen Raymond van Barneveld zal vanmiddag de eerste SMS-bestelling plaatsen. Als het experiment in 'De Haagsche Kluis' een succes wordt, zal Ben de SMS-bestelling op meer plaatsen in het land introduceren.

Iedereen met een mobiele telefoon kan vanaf vrijdag 17 augustus om 17.00 uur op het terras bij De Haagsche Kluis (Plein 20) een drankje bestellen per SMS. Alle instructies staan op handige Ben dorstig-bierviltjes. Hier staat ook het nummer op waarmee de bestelling kan worden geplaatst.

Drankjes bestellen per SMS is een goed voorbeeld van de vele mogelijkheden van een mobiele telefoon. Ben introduceert daarmee opnieuw een leuke en praktische dienst die de mobiele telefoon steeds meer tot een onmisbaar onderdeel van je persoonlijke uitrusting maakt. Ben is marktleider op het gebied van SMS-gebruik door haar klanten. Zij gebruiken hun telefoon steeds meer voor andere dingen dan alleen bellen. Zij gebruiken hun mobiele toestel bijvoorbeeld voor het versturen en ontvangen van berichten, beltonen, picture-messages, WAP, mobiel chatten of mobiele dating en nu dus ook om drankjes te bestellen op een terras.

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van persoonlijke communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% minus 1 aandeel) en Belgacom en TDC (samen 50% plus 1 aandeel). Ben heeft inmiddels ruim 1 miljoen actieve klanten. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 58 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden. Ben is partner in sport van NOC*NSF.