Gemeente Leiden

Kinderstadsgids Leiden ook leuk voor ouders

Brandweerman met een bevroren snor 'Door de poort naar binnen. Als je tenminste langs het galgenveld en een draak durft, niet bang bent om de pest te krijgen, je minstens éénmaal per maand wast, en hutspot lust!' Zo begint wandeling Het Tippeltje in de kinderstadsgids van Leiden. Een leuk boekje voor kinderen én ouders

CULTUUR EN EDUCATIE - Leer Leiden kennen met behulp van het tippeltje en het ommetje. Twee wandelingen uit 'Eet mijn arm maar op! Leiden voor kinderen', van kinderboekenschrijfster Selma Noort, met illustraties van Froukje Stroeve.
In de gids staan tientallen verhalen over de Leidse cultuur en geschiedenis, vertelt in twee wandelingen langs geheime, griezelige en historisch belangrijke plekken van de stad.
De kinderstadsgids vertelt spannende verhalen over hoe de Leidenaars bijna de arm van de burgemeester opaten, welke straf Goeie Mie te wachten stond en waar Cornelis de hutspot vond. De routes, 'Het Tippeltje' en 'Het Ommetje', voeren door hofjes met secreten, langs een draak en over een galgenveld. Onderweg ontmoeten de kinderen een brandweerman met een bevroren snor en een pientere postbode. Maar ze lezen ook over het ontstaan van Leiden, de handel, kunst, oorlogen en ziekten in de eeuwenoude stad. Met een speciale speurtocht uit de Kinderstadsgids kunnen ze in de stad verborgen dieren ontdekken. Kinderen kunnen de Kinderstadsgids eerst thuis lezen. Maar ze kunnen er, met hulp van een plattegrondje, ook meteen mee op stap. Alleen, met hun vrienden, hun ouders of met de klas. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar, en verder voor iedereen die van stadse geheimen houdt. 'Eet mijn arm maar op!' is een uitgave van uitgeverij De Inktvis, kost f 16,50 en is te koop bij de VVV en de boekhandel.