Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2001

Politieberichten district Eemland noord, 13.15 uur
Dronken automobilist

BAARN Rond kwart over vier zaterdagmorgen werd een 26-jarige man uit Baarn op de Drakenburgerweg door de politie gecontroleerd. Bij het aanspreken roken de agenten een alcohollucht. Bij de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van
1.25. De man heeft een rijverbod van vijf uur gekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Dronken man aangehouden

SOEST Rond tien over twee zaterdagmorgen hoorde een 27-jarige automobiliste uit Soest dat een man tegen haar auto schopte en hierdoor schade veroorzaakte.

De vrouw reed van een parkeerterrein langs de Schrikslaan af en wilde afslaan in de richting van de Beetzlaan. Zij stopte even om nog twee vrienden in de auto te laten stappen. Ondertussen kwam er een man aangelopen die een dronken indruk maakte. Zonder enige aanleiding schopte hij tot twee keer toe tegen de auto. Hierop is een van de vrienden, een 30-jarige man uit Soest en tevens eigenaar van de auto, achter de man aangelopen. Ondertussen belde hij met zijn mobiele telefoon de politie. Deze kwam even later aanrijden en kon de man, 27 jaar en wonende in Deventer, aanhouden. Hierbij verzette de man zich. Hij is voor zijn eigen veiligheid en die van de agenten met boeien om, overgebracht en voor verhoor ingesloten op het bureau.