Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 13.20 uur
Man vertrekt zonder te betalen en steelt tas

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks acht uur verliet een 31-jarige man uit Zwolle zonder te betalen een horecagelegenheid aan de Koningin Wilhelminalaan. En passant nam hij ook de tas mee van een 43-jarige vrouw uit Amersfoort.

Door het kordate ingrijpen van het aanwezige personeel, kon de man aangehouden worden. De vrouw heeft haar tas met alle spullen erin teruggekregen. De verdachte is aan de politie overgedragen en voor verhoor aan het bureau ingesloten. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft vrijdag verschillende controles uitgevoerd in de gemeente Leusden en Amersfoort. Het ging om een algemene verkeerscontrole met de nadruk op automobilisten met aanhangwagens.

In totaal reden drie automobilisten zonder hulpkoppeling, reden er twee bestuurders zonder het juiste rijbewijs, hadden drie bestuurders geen kentekenplaat op de aanhangwagen bevestigd, overschreed een automobilist de maximale massa voor zijn aanhanger en ontbrak bij een ander de losbreekreminrichting. Verder werd eenmaal een stopteken genegeerd, reed een automobilist met mistverlichting en reed een automobilist zonder rijbewijs.

Op de Middenweg werd de maximale toegestane snelheid van 50 km/h zes maal overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/h.

Op de Burgemeester van de Postlaan werd er door drie automobilisten harder gereden dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 61 km/h.

Op de Groene Zoom werden 23 automobilisten gemeten die harder reden dat de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 73 km/h.

In totaal werden 48 bekeuringen uitgeschreven. Alle betrokken automobilisten krijgen de bekeuring thuis gestuurd.