Politiebericht Eindhoven 18-08-2001
Persberichten 18 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drugs
Vrijdagavond rond 20.45 uur zijn op het Stationsplein een 22-jarige Rotterdammer en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats angehouden. De politie trof bij de twee acht bolletjes cocaïne aan. De cocaïne is in beslaggenomen en tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen rond 0.10 uur zijn op de Grote Berg twee vrouwen ( 30 en 34 jaar) uit Eindhoven aangehouden. Tijdens een controle vonden agenten 8 cachets met cocaïne in de auto van de dames. De drugs zijn in beslaggenomen en tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongens vallen meisjes lastig in zwembad Vrijdagavond rond 22.30 uur zijn in zwembad de Tongelreep aan de Antoon Coolenlaan drie jongens (13-14 en 16 jaar oud) aangehouden. Zij hadden in de loop van de avond in het bad twee meisjes uit Veldhoven meerdere malen lastig gevallen, onzedig betast en tot seksuele handelingen gedwongen. Nadat op het politiebureau tegen de drie proces-verbaal was opgemaakt zijn ze overgedragen aan hun ouders / verzorgers.

Eindhoven: Brand
Zaterdagmorgen rond 1.15 uur brak brand uit in een woning aan de Piuslaan. De 28-jarige bewoner had een pan op het vuur gezet en was daarna in slaap gevallen. De keuken van het pand liep brandschade op. De rest van de woning liep rook- en roetschade op.

Valkenswaard: Vechtpartij
Vrijdagavond rond 23.50 uur zijn op de Markt in Valkenswaard drie jongens aangehouden. Ze waren betrokken bij een vechtpartij tussen twee groepen. Wat de aanleiding of oorzaak van de ruzie was is nog niet achterhaald. De drie werden door horecapersoneel en omstanders aangewezen als de veroorzakers van de ruzie. Een van de aangehouden jongens, een 17-jarige uit Valkenswaard, verzette zich hevig tegen de politieagenten en deelde kopstoten uit, waardoor een agent lichte verwondingen aan zijn hoofd opliep. De anderen waren een 18-jarige jongen uit Valkenswaard en een 14-jarige jongen uit Westerhoven.

Someren: Man vernielt politieauto
Zaterdagmorgen rond 1.15 uur is in de Ter Hofstadlaan in Someren een 19-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij tegen de buitenspiegel van een geparkeerde politie auto trapte. Ook een antenne werd door hem afgebroken. Om zich verder te ontladen schopte hij tegen een bushalte en een gestalde fiets die daar stond. Na zijn aanhouding bleek tevens dat de man en kleine hoeveelheid softdrugs op zak had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak woning
Zaterdagmorgen rond 1.15 uur bemerkte een bewoner van een woning aan de Ganzenwei in Waalre bij thuiskomst dat er twee mannen uit een raam van zijn woning sprongen. De twee inbrekers hadden een raam opengebroken om binnen te komen en de computer, twee gsms en enkele badlakens meegenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 1.50 uur veroorzaakte een 22-jarige bromfietser uit Best een verkeersongeval op de Jan van Lieshoutstraat. Hij reed met zijn brommer achterop bij een taxi die voor ander verkeer moest remmen. De bromfietser had gedronken en blies op het politiebureau bijna 1,5 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen rond 4.00 uur is op de Boschdijk een 37-jarige automobilist uit Liempde bekeurd voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man staan wachten bij een verkeerslicht dat op groen stond. Toen het licht versprong naar oranje reed de man pas aan. Tijdens de controle bleek dat hij gedronken had. Op het politiebureau blies hij 0.75 promille. Hij kreeg een boete van f. 410,- opgelegd.

Valkenswaard: Diefstal fiets
Zaterdagmorgen rond 2.00 uur is op de Eindhovenseweg in Valkenswaard een 16-jarige jongen uit Waalre aangehouden. Hij reed daar op een fiets die hij kort daarvoor in die straat had gestolen. Een getuige zag dat gebeuren en belde de politie. De fiets is terug naar de eigenaar en tegen de jongen is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal uit woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn uit een woning aan het Klaverhof in Helmond een dvd-speler en een digitale videocamera gestolen. De dader is de woning binnenkomen door het slot van de voordeur te ontsluiten via de brievenbus. De deur zat niet op het nachtslot.

Gemert: Verkeersgeweld
Zaterdagmorgen rond 3.15 uur heeft een groep van vier mannen op de Gemertseweg en de Beeksedijk verkeersdeelnemers lastig gevallen en mishandeld. De vier reden met drie bromscooters. Op de Gemertseweg in Beek en Donk mishandelde de groep een 16-jarige jongen uit Beek en Donk. Hij ging niet vlug genoeg aan de kant voor de bromfietsers waarop een duopassagier het slachtoffer met een helm tegen zijn hoofd sloeg. De fietser viel en liep licht hoofdletsel op. Kort daarna hinderde de groep bromfietsers een automobilist op de Beeksedijk in Gemert. Ze gingen voor de auto rijden zodat deze niet kon passeren. Toen een van de inzittenden van die auto daar wat van zei stopte de groep bromfietsers en sloegen zij de bestuurder, een jongen uit Lieshout ( leeftijd niet bekend) neer. Twee van de vier (16-16-16 en15 jaar ) inzittenden van de auto schoten de bestuurder te hulp maar ook zij werden geslagen door de groep. De bestuurder van de auto raakte buiten bewustzijn en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie van Gemert Laarbeek stelt een onderzoek in naar deze openlijke geweldplegingen.

Lieshout: Inbraak en brandstichting
Zaterdagmorgen rond 4.30 uur zijn bij een bouwkeet aan de Baverdestraat in Lieshout vier Helmonders ( 17-18-19 en 20 jaar oud) aangehouden. Ze hadden in een bouwkeet die daar langs de weg stond ingebroken. In de keet was brandgesticht. Een tafel en een wand van de keet hadden brandschade opgelopen. De keet hing vol rook. De vier zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Vrachtautos en machines gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een bedrijf aan de Beekerheide in Beek en Donk twee vrachtautos gestolen. De vrachtautos stonden op het niet afgesloten bedrijfsterrein. In de laadbak van een vrachtauto stond een Bobcat minigraver en op de andere vrachtauto stond een Bobcat miniloader. Verder lagen er een hydraulische breekhamer, een trilmachine en verschillende graafbakken op de vrachtautos. De vrachtauto s zijn een Mercedes Benz 609 D III met open laadbak en een Mitsubishi FE 444 FXSLA met open laadbak.

Eersel: Inbraak in café
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een café op de Markt in Eersel. Een ruit aan de zijkant van het pand werd ingeslagen. Tussendeuren van de horecazaak werden met een brandblusser opengeslagen. Een spaarkas werd van de muur gehaald en geleegd. Het is nog niet bekend welk bedrag daar in zat.