Politiebericht Eindhoven e.o. 20-08-2001
3ePersberichtmaandag20augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Actie Wij gaan weer naar school
Maandag is op verschillende plaatsen, in de directe omgeving van scholen, in Eindhoven Woensel Noord gecontroleerd in het kader van de actie Wij gaan weer naar school. Van 8.00 tot 9.00 uur op de Shakespearelaan, geen bekeuringen; Van 11.45 tot 13.15 uur, kruising Airbornelaan Mercuriuslaan - Suikerpeerstraat; 15 pro-cessen-verbaal voor: 10x rijden door roodlicht, 1x het niet dragen van een helm, 1x foutief voorsorteren en 3x snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u op een plaats waar maar 50 km/u gereden mocht worden. Van 14.45 tot 16.15 uur op diverse locaties; 8 bonnen voor: 4x rijden door roodlicht, 1x rijden zonder helm, 1x foutief voorsorteren en 2x foutief parkeren.

Helmond: Verdachte bedreiging aangehouden
Maandagmiddag rond 16.55 uur is een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij op het NS station een 51-jarige man uit Helmond met een mes bedreigd. De 51-jarige man liep snel weg. Hij waarschuwde de politie, die de verdachte op de Deltaweg aantrof. Bij fouillering van verdachte is een mes gevonden en inbeslaggenomen. Verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Maandagmiddag rond 16.45 uur is in een winkel op het Gerardusplein een 43-jarige man uit Helmond door een winkelmedewerker aangehouden. Hij nam daar 8 blikjes bier weg zonder deze af te rekenen aan de kassa. De verdachte bedreigde de winkelmedewerker met een Sammurai-zwaard te zullen vellen bij zijn terugkomst. Verdachte is voor verhoor overge-bracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandagmorgen tussen 8.50 en 11.50 uur is op de Burg. van Houtlaan een snelheidscon-trole gehouden. 702 voertuigen zijn gecontroleerd. 45 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Maandagmiddag tussen 13.25 en 15.10 uur is op de Weth. Van Wellaan een snelheidscon-trole gehouden. Van de 409 gecontroleerde voertuigen reden er 24 sneller dan 50 km/u per uur. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Deurne: Diefstal vlaggenmast
Tussen zondagavond 20.00 en maandagmorgen 7.30 uur is vanaf een winkelterrein op de Dr. H. van Doorneweg een vlaggenmast met daaraan drie vlaggen gestolen. Onbekenden hebben de vlaggenmast afgebroken.

Leende: Diefstal graafmachines
Tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen 9.00 uur zijn vanaf een bedrijfsterrein aan de Maarheezerweg Zuid drie kleine graafmachines gestolen. Van de graafmachines zijn de kabinekaps verwijderd en achtergelaten op het terrein. De graafmachines zijn rood/grijs van kleur, merk Takeuchi, type TB007.

Deurne: Inbraak in een woning
Maandagmiddag is ingebroken in een woning op de Voorpeelweg. Een bovenlichtje is open-gebroken. Uit de woning verdween een TV, video en stereotoren met toebehoren.

Asten: Inbraak in een woning
Maandag tussen 13.35 en 16.00 uur is ingebroken in een woning op het Rinkveld. Een ruitje aan de achterzijde van de woning is vernield. Uit de woning zijn geluidsboxen, een videore-corder en een stereotoren gestolen.

Geldrop: Inbraak in een woning
Maandagmiddag is ingebroken in een woning aan de Goorstraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdween geld, 3 fotocameras, sieraden en een doos met kerstspullen.