Reiniging hemelwaterriool

Misschien heeft u 'm al gezien? De grote gele reinigingswagen met zwaailichten van Babit Riooltechniek. Zo niet, dan is de kans groot dat u er één van de komende weken tegenaan loopt. Als u tenminste in Presikhaaf, Elsweide of Over het Lange Water woont. Want daar is Babit Riooltechniek in opdracht van de gemeente bezig met het reinigen van het hemelwaterriool. Ook het hemelwaterriool van het industrieterrein IJsseloord I en het riool onder de 'blauwe golven' op het Roermondsplein wordt door deze wagen onder handen genomen.

Riooltechniek
Maandag 20 augustus is Babit begonnen met dit grote karwei dat tot 28 september duurt. In Presikhaaf, Elsweide en Over Het Lange Water wordt alleen het hemelwaterriool gereinigd. Dit is het riool dat het water van goten en straten afvoert. Als bewoner van deze wijken zult u daarom weinig tot geen overlast van de schoonmaakbeurt hebben. Hooguit kan het verkeer wat hinder ondervinden omdat de reinigingswagen tijdens de werkzaamheden tijdelijk een deel van de weg blokkeert. Het vuilwaterriool in Presikhaaf, Elsweide en Over Het Lange Water is enkele jaren geleden al onder handen genomen. De volgende schoonmaakbeurt van dit riool staat over een jaar of vijf weer op de planning. Babit Riooltechniek reinigt het riool door er onder hoge druk water in te spuiten. Met het teruglopende water wordt het vuil, zand en slib dat zich in de loop der jaren in het riool heeft opgehoopt meegenomen. De gele reinigingswagen zuigt dit water op, filtert het en gebruikt het dan weer om het riool door te spuiten. Milieuvriendelijke reiniging dus omdat het benodigde water wordt hergebruikt. Door deze methode hoeft de wagen slecht een maal per week nieuw water in te nemen.

Vragen
Heeft u nog vragen of klachten dan kunt u tussen 7.00 en 17.00 uur bellen met het centrale nummer van Babit Riooltechniek 077 - 3219000. Na deze uren wordt u automatisch doorgeschakeld naar een storingsdienst medewerker. Het verkeer kan hooguit wat hinder ondervinden van de reinigingswagen.

Het verkeer kan hooguit wat hinder ondervinden van de reinigingswagen.