Senioren van Presikhaaf komen (weer) in beweging
Inwoners van Presikhaaf tussen 55 tot 65 jaar die niet (meer) sportief actief zijn kunnen binnenkort op een verantwoorde en vooral leuke manier (weer) gaan sporten en bewegen. In september start namelijk het vervolgprogramma van het project "Leef en Beweeg".

Leef en Beweeg
Het project "Leef en Beweeg" wordt georganiseerd door de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem en biedt senioren een programma van anderhalf jaar dat hen stapsgewijs en verantwoord begeleidt naar een sportievere levensstijl. Het afgelopen jaar hebben 77 senioren uit Presikhaaf III en Over het Lange Water deelgenomen aan een introductie programma. Zij hebben onder deskundige begeleiding kennisgemaakt met diverse sport- en bewegingsvormen. Een fitheidtest ging aan dit introductieprogramma vooraf. Deze test zal na afloop van het gehele project herhaald worden. Zo wordt het effect van anderhalf jaar bewegingsactiviteit duidelijk. De meeste deelnemers zijn zeer enthousiast over het aangeboden sportprogramma en gaan door met het vervolgprogramma dat binnenkort start.

Vervolgprogramma
Ook in de vervolglessen worden weer diverse sport- en bewegingsvormen aangeboden. Er zal rekening worden gehouden met ervaringen uit het introductieprogramma en de wensen van de deelnemers. Plezier in bewegen staat altijd centraal. De lessen worden op diverse tijden en locaties in Presikhaaf gegeven. Ook senioren die niet hebben deelgenomen aan het introductieprogramma kunnen meedoen met het vervolgprogramma!

Wilt u meer informatie of uzelf opgeven? Bel dan met Rita Sissing van de afdeling Sportontwikkeling, telefoon 026 - 3774928.