Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur
Aanhouding na beroving

BREUKELEN Een 36-jarige man uit Waverveen en een 54-jarige Vinkevener zijn dinsdagavond door de politie aangehouden nadat zij in Breukelen een 46-jarige man uit Portugal van zijn autosleutels hadden beroofd en zijn auto hadden gestolen. Toen de politie ter plaatse kwam zag ze de auto voor een verkeerslicht staan. Agenten hielden de bestuurder van de auto aan. Een tweede verdachte zat in een andere auto. Ook hij werd aangehouden. De man wilde op gegeven moment nog iets uit de auto halen en reed plotseling achteruit. Een politieman, die tussen het geopende portier en de auto stond, werd enkele meters meegesleept. De man reed vervolgens vooruit, daarbij de politieman meeslepend.

Een collega van hem zag zich gezien de zeer gevaarlijke situatie genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken. De auto stopte waarna de man werd aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het bureau waar zij zijn ingesloten.

Aanhouding verdachte

MONTFOORT Een 44-jarige man uit Leiden is dinsdagavond aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan Heeswijk. Getuigen hadden de man gezien waarna zij hem aanhielden. De man wist echter te ontkomen en probeerde op de fiets richting IJsselstein te ontkomen. Een van de getuigen reed in zijn auto achter de man aan. Hij kon door de politie worden aangehouden. De man bleek in het bezit van enkele goederen die uit de woning waren ontvreemd. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Aanrijding met dodelijke afloop

BAAMBRUGGE Een 51-jarige inwoner van Amsterdam is woensdagochtend overleden nadat hij dinsdagmiddag zwaar gewond raakte bij een aanrijding op de Kleiweg in Baambrugge.

De man kwam rond vijf uur aan de Kleiweg in botsing met een automobiliste. De automobiliste, een 71-jarige vrouw uit Baambrugge was vermoedelijk achteruit gekeerd om de Kleiweg in te rijden. Daarbij ontstond een botsing met de Amsterdammer die op de fiets was. De man kwam tegen de linkervoorzijde van haar auto aan en kwam ten val. De man raakte daarbij ernstig gewond.

Hij is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis en woensdagochtend overleden. De politie is voor de precieze toedracht van het ongeval op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie Rijn & Venen, bureau Maarssen via 0900 8844.