Politie Amsterdam-Amstelland

Ontvoering beëindigd
21-08-01. De politie heeft gisteravond op de Noordzeeweg een auto klemgereden en een daarin ontvoerde man bevrijd. De drie overige inzittenden zijn aangehouden. De verdachten zijn 25 en 26 jaar oud en zijn ingesloten op verdenking van openlijke geweldpleging, (zware) mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het 21-jarige slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld. Hij had diverse kneuzingen en blauwe plekken. De politie rukte uit na de melding dat er iemand zou zijn ontvoerd vanuit de Bos en Lommerbuurt. Een man werd al vechtend door drie mannen uit het trappenhuis van een huis gesleurd en in een gereedstaande auto gezet. De politie achterhaalde de auto in het Westelijk Havengebied en reed de vierwieler daar klem. Het motief van de ontvoering is niet duidelijk.



Ongeval met kokend water
21-08-01. Een 32-jarige medewerker van een fastfoodrestaurant aan het Damrak, werd maandagochtend naar een ziekenhuis overgebracht als slachtoffer van een arbeidsongeval. De man liep tweedegraads brandwonden op aan zijn arm toen hij een machine opende en er kokend water in het rond spoot. Het apparaat zou vroegtijdig (en dus in strijd met de voorschriften) zijn opengemaakt. De zaak is aangemeld bij de Arbeidsinspectie.


Botsing auto - tram
21-08-01. Op de Postjesweg is maandag een 47-jarige automobilist gewond geraakt bij een aanrijding met tram 17. De chauffeur sloeg af op de kruising met de Admiralengracht en kwam op de trambaan terecht. De automobilist zat bekneld en is bevrijd door de brandweer. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht.


Overlast binnenstad
21-08-01. In de binnenstad surveillerende agenten deelden maandag (en vannacht) 30 verwijderingsbevelen uit aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Betrokkenen moesten voor 8 uur de buurt uit. De agenten deelden ook 46 bonnen uit voor zaken als de verkoop van nepdrugs, wildplassen en slapen op de openbare weg. Ook werd een man aangehouden in verband met de Opiumwet. Hij had 20 bolletjes harddrugs bij zich. Verder werd een verslaafde aangehouden die was veroordeeld in verband met openlijk druggebruik. Hij moest 24 dagen uitzitten en is overgedragen aan justitie.


Kwakoe : Man neergeschoten
20-08-01. Zondagavond kort na half negen is op het Kwakoefestival een 18-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en verkeert niet in levensgevaar. De schutter zag kans weg te komen en is vooralsnog onbekend. Of de aanleiding van het incident gisteravond of mogelijk eerder is ontstaan, is niet duidelijk. De schietpartij gebeurde in de buurt van de tent waar de hoofdmanifestatie plaatsvond. Ondanks het feit dat het op deze plaats vrij druk was, brak er geen paniek uit.


Restaurant overvallen
14-8-2001. Vier gemaskerde mannen hebben vorige week maandag tegen middernacht een restaurant aan de Dorpsstraat in Aalsmeer overvallen. Minstens één van de daders had een vuurwapen bij zich. De overvallers verdwenen met geld en sieraden van het aanwezige personeel. Niemand raakte gewond. De gemaskerde mannen waren maar kort binnen. Ze verdwenen hollend over het trottoir van de N-201 en zijn voor het laatste gezien bij de Ringvaartbrug. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar getuigen. Een ieder die wat bijzonders heeft gezien, wordt verzocht te reageren. De wachtcommandant is telefonisch bereikbaar op nummer: (020) 559 39 90.


Overval A. Fokkerweg
Vorige week is veel politie ingezet voor de bevrijding van overvallen medewerkers van een bouwmarkt op de Anthony Fokkerweg. Een arrestatieteam haalde acht zichzelf ingesloten slachtoffers uit het pand. Niemand raakte gewond. Een uitgebreide zoektocht naar de drie overvallers bleef zonder resultaat. De buit van de overval bestond uit wat spullen die werden afgenomen van de medewerkers. Getuigen of mensen die denken informatie over de overvallers te hebben, wordt verzocht te bellen met wijkteam Surinameplein op nummer: (020) 559 36 50.


Bromfietser gewond
21-08-01. Maandagavond is op het Gulden Winckelplantsoen bij een eenzijdig ongeval een 26-jarige bromfietser gewond geraakt. De man verloor de macht over het stuur, reed tegen een trottoirband en kwam op een Amsterdammertje terecht. Het slachtoffer is met een zware hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht.
Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.
Beschonken automobilist
20-08-01. Zondagochtend vroeg is op het Rembrandtplein een 45-jarige automobilist gearresteerd die veel te veel had gedronken. De chauffeur reed over de busbaan. Agenten zetten hem aan de kant en constateerden drankgebruik. Tijdens een ademanalyse kwam een score van 1.7 promille uit de bus. De Amsterdammer kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


Beschonken en lastig
21-08-01. Maandag heeft de politie in de Rivierenbuurt een 39-jarige bewoner aangehouden die zwaar beschonken was en overlast bezorgde aan de buren. Hij was al een paar keer naar zijn woning gestuurd, maar kwam telkens weer naar buiten. Op zeker moment liep hij dreigend met een steen rond. Toen de politie vervolgens tot arrestatie overging, verzette hij zich. Hij sloeg, schopte en beledigde de agenten. De verdachte is na ontnuchtering weer heengezonden Jaarverslag gepresenteerd

8-8-2001. Vanochtend is op het Hoofdbureau aan de Elandsgracht het Jaarverslag 2000 aan de pers gepresenteerd. Behalve het financiële jaarverslag bevat het een uitvoerig deel waarin de operationele prioriteiten en een deel waarin personeel en organisatie aan bod komen. Ook staat er een interview met hoofdcommissaris J. Kuiper in. Het verslag, dat dit jaar de titel 'De Factor Blauw' heet, staat ook on line. Klik op het logo om het te downloaden.