Politiebericht Eindhoven e.o. 22-08-2001

1e persbericht 22 augustus 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Inbraak in bouwkeet
Na een melding van een inbraak in een bouwkeet aan de Gestelsestraat stelde de politie dinsdagavond een onderzoek in. De daders kwamen binnen door een raam open te breken. Ter plaatse kon de politie rond 23.15 uur een 34-jarige verdachte Eindhovenaar aanhouden. De tweede verdachte, een 15-jarige Eindhovenaar, vluchtte. Hij kon kort daarna in een horecagelegenheid aan de Gestelsestraat worden aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendiefstallen
Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is in zijn woning in het stadsdeel Gestel een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor in de St Petrus Canisiuslaan een fiets met een waarde van f. 1500,- gestolen. Hij werd gezien en kort daarop aangehouden. Eenmaal op het politiebureau bleek dat hij de afgelopen 10 maanden een flink aantal fietsen had gestolen. Hij had zijn werkterrein in en nabij de St Petrus Canisiuslaan. De politie beschikt over elf aangiften. Zelf gaf de verdachte aan dat hij meer fietsen had gestolen. De elf gestolen fietsen hadden een waarde van f.10.000,-. De dief ontving voor de totale buit 660 gulden. De hulp van het bureau schadebemiddeling is aangevraagd om een schaderegeling tot stand te brengen.

Eindhoven: Verdachte van beroving aangehouden
Op de 1e Franklinstraat is woensdagochtend rond 4.50 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een 36-jarige Eindhovenaar op de Edisonstraat eerder die ochtend. Het slachtoffer liep over de Edisonstraat toen een onbekende man hem plotseling in zijn gezicht sloeg en om zijn geld vroeg. Hierop heeft het slachtoffer zijn geld, ongeveer 90 gulden, en een buidel met shag afgegeven. De dader is vervolgens gevlucht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf de Koeweideweg is tussen dinsdagmiddag 16.30 uur en woensdagavond 00.00 uur een zilverkleurige Volkswagen Golf met het kenteken 02-HH-ND gestolen.

Valkenswaard: Fles drank gestolen
In een winkel aan de Dijkstraat is woensdagochtend rond 4.00 uur ingebroken. De dader vernielde een ruit aan de voorkant van het pand en nam een fles drank met een waarde van ongeveer 50,00 gulden mee.

Veldhoven: Gestolen bromfiets
Op de Christinastraat is dinsdagavond rond 20.15 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van een bromfiets vanaf deze straat op vrijdag 10 augustus jl. rond 17.15 uur. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De bromfiets is in beslag genomen.