Bloemenveiling Holland


Bloemenveiling Holland decor voor Ride for the Roses 2001

Naaldwijk- Op zondag 26 augustus losten Stephen Roche, Jan Janssen en Joop Zoetemelk het startschot voor de 6000 deelnemers van de Ride for the Roses. Dit grote fietsevenement, waarvan de opbrengst ten bate komt van het Koningin Wilhemina Fonds (KWF), werd voor de tweede keer verreden vanaf het terrein van Bloemenveiling Holland.

Het is de tweede maal dat Bloemenveiling Holland haar accommodaties en dienstverlening aanbiedt voor dit evenement dat sinds vier jaar wordt georganiseerd in Nederland. Om het belang van het goede doel nog eens te onderstrepen, stapten Algemeen Directeur Jacques Teelen en Voorzitter Kees Mostert zelf ook op de fiets om de 110 kilometer te volbrengen. Ook het enthousiasme van de medewerkers van Bloemenveiling Holland was groot: zo'n 50 medewerkers fietsten verschillende afstanden onder leiding van Joop Zoetemelk.

Naast de energie die Bloemenveiling Holland in de organisatie heeft gestoken, heeft Peter Kortekaas van de afdeling Import samen met Leo Mensing, bemiddelaar voor Agrexco, 11.000 gulden binnengehaald. Mensing werd met 400 rozen per kilometer gesponsord. Hij reed er 110, dus dat leverde 44.000 rozen à f 0,25 op. De cheque werd tijdens het feestelijke programma na de finish aangeboden aan de organisatie.

De organisatie kan dit jaar 700.000 gulden overhandigen aan het KWF.