Gemeente Zoetermeer

Rondleiding in de natuurtuin Westerpark, zondag 26 augustus a.s.

Op zondag 26 augustus a.s. vindt er weer een rondleiding plaats in de natuurtuin van het Westerpark.
Deze rondleiding begint om 13.00 uur en staat in het teken van het afscheid van de zomer.

Veel planten vormen zaden of hebben dat al gedaan voor een volgende groeiperiode. Bomen en struiken dragen vruchten en bessen. Sommige vruchten zijn felgekleurd zoals de lijsterbes. Wanneer deze bessen rijp zijn worden ze vaak in een heel korte tijd door vogels opgegeten. Andere vruchten zijn nog groen en onopvallend om zo tot rijpheid te kunnen komen.
In de natuurtuin worden diverse terreintjes op verschillende tijdstippen gemaaid. Het maaisel wordt afgevoerd om de grond te verschralen. Door verschraling krijgen juist de wat zeldzamere planten een kans om te ontkiemen en op te groeien. Na het maaien komen allerlei planten weer opnieuw in bloei. Ze zijn wel vaak wat kleiner omdat ze een kortere steel hebben. Behalve dat bloeiende planten voor een prachtig beeld zorgen, kunnen insecten als vlinders en hommels daardoor later in het seizoen nog voedsel vinden.

U vindt de natuurtuin tegenover Het Westpunt in het Westerpark. Wilt u een kijkje nemen in de natuurtuin dan bent u zondag van harte welkom. Voor inlichtingen kunt u bellen (079) 341 6896 of 321 1593.



Gemeente Zoetermeer © August 2001