Gemeente Groningen

22
AUG
19.43

Persbericht

Internetsite, bouwborden en expositie
20-08-2001

Vanaf zondag 26 augustus vestigt de manifestatie Blue Moon een maand lang de aandacht op het Europapark en de binnenstad. Het publiek wordt uitgenodigd dan de ongekende stad te ontdekken. Met name het nu nog braakliggende Europapark is als 21-eeuwse economische motor van de stad die ontdekking meer dan waard.

Er is vanaf vandaag een speciale Europapark-internet-site in de lucht die informeert over de stedenbouwkundige plannen, de historie, de planning en de diverse deelprojecten. Veel fotos, kaarten en ander beeldmateriaal completeren de site, die door TMLC te Groningen is gemaakt.

Ook te zien niet virtueel maar reëel zijn een aantal zeer grote bouwborden langs de A7 (richting Hoogezand) en bij de Helpmancentrale (langs de spoorlijn richting Assen). De eerste staat er reeds, de tweede volgt a.s. donderdag. Ze verwijzen beide naar www.europaparkgroningen.nl en geven ook letterlijk een doorkijk naar het achterliggende Europapark.

In de Helpmancentrale is gedurende Blue Moon een expositie zijn te zien van heden, verleden en toekomst van het nieuwe stadsdeel.