Politiebericht Venlo 26-08-2001
Mediaberichten 26 augustus (10.00 uur)

De politiewijzer komt eraan.

Handzame informatie over het korps Limburg-Noord

VENLO - In de laatste week van augustus zal de Politiewijzer, het informatieboekje van de politieregio Limburg-Noord worden rondgebracht. Alle adressen in het werkgebied van de politie krijgen het boekje in de brievenbus. Telefoonnummers, adressen, noodzakelijke informatie en achtergronden van het politiewerk staan per basiseenheid gerangschikt ter beschikking van de lezer.

Na zorgvuldige voorbereiding is de Politiewijzer van de politieregio Limburg-Noord samengesteld en tot stand gekomen. Samen met de uitgever is gekozen voor een oplage van 15 edities, voor elke basiseenheid in de regio een eigen exemplaar. Op die manier kunnen de inwoners in het werkgebied van de politie, van Mook tot Echt, lezen hoe het korps is ingedeeld en waar zij het dichtstbijzijnde bureau kunnen vinden. Daarnaast wordt uitleg gegeven over hoe mensen een afspraak kunnen maken met de gebiedsmentor. In de Politiewijzer treft de lezer tevens uitgebreide informatie aan over de politie en haar dienstverlening, naast tips over het verbeteren van de eigen veiligheid. De Politiewijzer is een van de actiepunten van de politie Limburg-Noord om de veiligheid en leefbaarheid in Noord- en Midden-Limburg te verbeteren.

De Politiewijzer is een boekwerkje dat om financiële redenen voorzien is van reclame. Veel mensen willen voorkomen dat een stroom aan reclamemateriaal hun brievenbus verstopt. Daarom hebben ze een sticker op hun brievenbus geplakt die deze post verhindert. Om die reden kan deze nuttige informatiebron niet overal worden verspreid. Ook mensen die in het buitengebied wonen krijgen veelal geen reclamepost aangereikt. De oplossing hiervoor is dat er extra exemplaren liggen bij het dichtstbijzijnde bureau van de basiseenheid. Die kunnen daar kostenloos worden opgehaald. Veel van de informatie is overigens ook te vinden op www.politie.nl/limburg-noord.