Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.50 uur
Grote verkeerscontrole

EEMLAND ZUID In het kader van het verkeersproject `Who`s next` zijn in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plaatsen in het district bestuurders gecontroleerd op snelheid,het gebruik van verlichting en het gebruik van alcohol in het verkeer.

LEUSDEN Op de Moorsterweg moest in de nacht van zaterdag op zondag tien voor twee een 22-jarige automobilist uit Woudenberg blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden.

ACHTERVELD Een 20-jarige man uit Barneveld behaalde zaterdagavond kwart voor elf een negatief resultaat bij de blaastest op de Hessenweg. Hij werd mee naar het bureau genomen waar bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Omdat de man op een bromfiets reed, was de boete voor hem 160 gulden. Ook kreeg de man een rijverbod van vier uur.

Op de Koningin Julianaweg is een 21-jarige automobilist uit Barneveld aangehouden omdat hij met alcohol op gereden had. Op het politiebureau bleek zijn promillage 0,8 te zijn. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van twee uur en een bekeuring.

Verder werden er in Woudenberg, Leusden en Achterveld in totaal 44 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximum snelheid, het niet dragen van autogordel of helm en het niet voeren van verlichting.

Jeugdige winkeldiefjes

LEUSDEN Drie meisjes uit Leusden, allen 14 jaar oud, zijn zaterdagmiddag half vier aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan het Plein. Winkelpersoneel droeg de meisjes over aan de gewaarschuwde politie die de drie mee nam naar het bureau. Daar bekenden alle drie de meisjes.

Hun ouders zijn in kennis gesteld en een alternatieve straf wordt overwogen.