Politiebericht Venlo 26-08-2001
Mediabericht 26 augustus (14.00 uur)

ECHT Twee vechtenden aangehouden

Echt De politie heeft na een vechtpartij in het AZC aan de Pepinusbrug twee mannen van 29 en 22 jaar aangehouden. De jongste bleek na controle van zijn identiteit als illegaal in Nederland te boek te staan en is vervolgens overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie die hem in vreemdelingenbewaring stelde. Na de melding van een grote vechtpartij trof de politie een groep mensen aan die door een beveiligingsmedewerker uit elkaar kon worden gehouden. Bij de komst van de agenten waren de gemoedren nog niet gedaard en keerde de 29-jarige zich in hevige bewoordingen naar de politiemensen. De verdacht was hevig onder invloed van alcohol en werd op grond daarvan en vanwege beledigende taal naar de agenten aangehouden. Omdat hij zich hevig verzette werd hij geboeid. De tweede verdachte maakte zich uit de voeten, maar kon even later op de straat aangehouden worden. Ook hij was erg onder invloed van alcohol en beiden zijn ter ontnuchtering ingesloten. Beide aangehoudenen krijgen een centrumverbod.

MAASBREE Over de kop

Maasbree Een 33-jarige inwoner van het Poolse Opole is in de afgelopen nacht met zijn personenauto langs de Sevenumseweg over de kop in een akker terecht gekomen. De auto werd na een tip door de politie op zijn kant in een bietenveld aangetroffen, waarbij de automibilist naast zijn voertuig stond. De man bleek gewond aan een schouder en een getuige meldde dat het slachtoffer zeker 10 minuten buiten westen was geweest. Desondanks wilde de man niet met de opgeroepen ambulance mee. De politie nam de verdachte een blaastest af, waarbij bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij moest aan het bureau een ademanalyse ondergaan en werd vervolgens ingesloten voor nader onderzoek van de omstandigheden.

ROERMOND Geweldpleger aangehouden

Roermond Een 50-jarige inwoner van het Duitse Mönchengladbach is door de politie aangehouden na geweldpleging tegen een 39-jarige landgenoot uit Krefeld. De verdachte had zijn landgenoot zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur op het Borgeind met een metalen vishengelhouder gedreigd en geslagen. De aanleiding van de geweldpleging ligt in de mogelijke diefstal van een vishengel die de verdachte bij zich had en van het slachtoffer zou zijn. Toen deze de 50-jarige daarop aansprak, werd de man direct erg agressief en begon te dreigen en te slaan. Toen de agenten verschenen richtte de woede van de man uit Mönchengladbach zich tegen hen. Hierop werd hij aangehouden en gezien zijn gedragingen geboeid overgebracht naar het bureau. Hij bleek sterk onder invloed van alcohol en werd ter ontnuchtering ingesloten. Daarna zal het onderzoek tegen hem worden opgestart.

VENLO Smurf terecht

Venlo De 45-jarige eigenaresse van de donderdagmiddag gestolen smurf heeft het beeldje teruggekregen. Zij meldde zaterdag bij de politie dat een eigenaar van een café het haar had teruggebracht. Hij wist dat het beeldje in zijn zaak te koop werd aangeboden en had uit de media vernomen dat het gestolen was.

VENLO Winkeldiefstal

Venlo Een 52-jarige inwoonster van Venlo is zaterdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal in een drogist aan de Vleesstraat. De vrouw nam voor een bedrag van 16 gulden weg en kreeg een boete in het kader van lik-op-stuk aangeboden. Zij betaalde direct de 250 gulden transactie die haar door de politie werd aangeboden.

BERGEN Tweemaal belediging

Bergen De politie heeft zaterdagmorgen twee broers van 21 en 17 jaar uit Bergen geverbaliseerd voor belediging. De 17-jarige reed al schreeuwend omstreeks 05.00 uur per fiets over het Raadhuisplein. De passerende politiepatrouille maande hem tot stilte, maar de jongen voelde zich ten aanschouwen van het terraspubliek sterk en begon te schelden. Zijn broer die ook op het terras zat, hielp hem daarbij een handje, zodat beiden door de politie geverbaliseerd werden.

VENLO Belediging

Venlo In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 24-jarige in Blerick wonende man om 02.50 uur op de Parade aangehouden en geverbaliseerd voor belediging van ambtenaren in functie. De man was het niet eens met de gang van zaken rond het onderzoekje dat de agenten deden naar de diefstal van zijn GSM. Na controle van zijn identiteit in het politiedossier bleek dat de verdachte nog een boete van bijna 320 gulden had openstaan. Hij werd hieraan herinnerd en met hem werd de afspraak gemaakt dit zaterdag te komen betalen.

ROERMOND Verkeersletsel

Roermond Een 23-jarige inzittende van een mini-cooper p ersonenauto raakte geownd nadat de bestuurder in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur in volle vaart op de Wilhelminasingel tegen een lichtmast was gereden. De automobilist, een 22-jarige inwoner van Wessem, reed vanaf de stoplichten op het Wilhelminaplein richting Wilhelminasingel en N280, in volle vaart weg. In de S-bocht bij het tankstation verloor hij de macht over het stuur en belandde na een slingering tegen de lichtmast. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren in het kader van het project Golfslag, nadat hij toegaf stoer te hebben willen doen. De inzittende is met een rib- en schouderbreuk opgenomen in het ziekenhuis.

WEERT Verdachten steekpartij aangehouden

Weert De politie in Weert heeft zaterdagmiddag om 13.45 uur na toestemming van de officier van justitie twee verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid in een steekpartij die nacht in een pand aan de Sutjensstraat. Omstreeks 02.10 uur werd melding gemaakt van een gewonde na een steekpartij. De aanleiding hiervan zou een meningsverschil zijn over de nieuwbouw van een multi-cultureel centrum. In de loop van de dag werd na onderzoek een 35-jarige man in zijn woning aangehouden. Even later werd aan het bureau de tweede verdachte, een 40-jarige eveneens in Weert wonende man, aangehouden. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan diverse steekwonden, maar is buiten levensgevaar.

BAARLO Snelheidscontrole

Baarlo - In het kader van het verkeersproject Samen minder zijn zaterdag op de N273 door de politie weer controles gehouden. Van de 2922 gecontroleerde voertuigen reden 356 bestuurders te hard. De snelheid terplaatse is gesteld op 50 km/u en de hoogste gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.