Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag op maandag 26 op 27 augustus
11:15 maandag 27 augustus 2001

Martin Panman
0592-383211

Auto tegen boom

RODEN. Vannacht reed een 18 jarige automobilist op de Roderweg tegen een boom. De uit Assen afkomstige bestuurder reed vannacht met zijn BMW over de Roderweg vanaf Zevenhuizen. Op een T-splitsing wilde hij linksaf slaan. Dit lukte niet. Het wegdek was door regenval nat en zn snelheid was te hoog. Hij reed rechtdoor en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto werd zwaar beschadigd en de boom knapte af. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Auto tegen lantaarnpaal

MEPPEL. In Meppel bleek dat door regenval en te hoge snelheid ook een bestuurder met zijn auto is gaan slippen. De 29 jarige bestuurder afkomstig uit Staphorst verloor zondagavond op de Steennwijkerstraatweg de macht over het stuur en reed tegen een in de linker berm staande lantaarnpaal. De auto en de lantaarnpaal werden zwaar beschadigd. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Wel moest hij een blaasproef ondergaan. Hij blies 230 ugl. Dit is te weinig voor een proces-verbaal. Wel kreeg hij een rijverbod.

Vrouw onwel, twee auto aangereden

DWINGELOO. Zondagavond reed een 71 jarige bestuurster met haar auto over de Entingheweg. Vermoedelijk is ze tijdens het rijden onwel geworden en reed op de Entingheweg tegen twee personenautos aan, die daar geparkeerd stonden. Tegen een paaltje kwam ze tot stilstand. De bestuurster afkomstig uit Zwolle is overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Inbraak woning.

ASSEN. In Assen is vannacht ingebroken in een woning aan de Van Swinderenhof. Door een raam bij de voordeur kon men naar binnen klimmen. Een TV en een video werden o.a. gestolen. De 28 jarige eigenaar deed aangifte.

Brutale diefstal

DROUWEN. Zondagmiddag zien werknemers van een speeltuin/restaurant dat een man vele tientallen kettinkjes van een rek in een souvenir shop pakt en in zijn zak stopt. Als de man hierop aangesproken wordt, blaast hij hoog van de toren en loopt weg. De twee medewerkers van het bedrijf gaan er achteraan en zien dat hij al zijn zakken gevuld heeft met souvenirs. De beide werknemers roepen de hulp in van een toevallige passant. Dit bleek een politieman te zijn. Deze legitimeerde zich en hield de dief aan. Op het moment dat dat gebeurt komt er een grijze Mercedes met gierende banden op de politieman af rijden. Deze moest aan de kant springen en moest zijn arrestant los laten. De bestuurder van de Mercedes stapte uit en greep de in burger geklede politieman bij zijn keel. Na een worsteling springt de bestuurder weer in zijn Mercedes en rijdt met hoge snelheid weg, gevolgd door nog twee auto die kennelijk bij de dief behoorden. Een van de autos was een witte BMW. De politie stelt een verder onderzoek in.

Blikseminslag

ZWEELO. Zondagavond sloeg de bliksem in in een grote boom aan de Burg. Tonkensstraat in Zweelo. De Berk was doormidden gekliefd en ontworteld. Het gebeurde voor de brandweer kazerne. De brandweer ruimde de boom op. Woningen in de buurt liepen vooral schade op aan elektrische apparaten.

Woning brand

ASSEN. Aan de Vondellaan in Assen brak zondagavond brand uit in een woning. Uit het dak van de woning kwamen vlammen. De brandweer kon de brand snel blussen. De aangrenzende woningen werden uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk ontruimd. Vermoedelijk is de brand ontstaan, doordat de bewoonster een kaars had aangestoken en daarna even was weggegaan. Bij terugkomst stond haar woning in brand.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe