Noviteiten tijdens informatiebeveiligingsbeurs Infosecurity.nl 2001

Amsterdam, 30 augustus 2001 Tijdens de beurs Infosecurity.nl 2001, die plaatsvindt op 18 en 19 oktober 2001 in de Jaarbeurs in Utrecht, tonen diverse bedrijven hun laatste ontwikkelingen en nieuwe producten en diensten op het gebied van informatiebeveiliging. Infosecurity.nl richt zich volledig op de sterk groeiende markt voor informatiebeveiliging en beoogt een helder beeld te geven van trends en ontwikkelingen in beveiliging van informatie, netwerken en communicatie. Het is de derde keer dat Reed Exhibition Companies deze beurs organiseert.

Vrijwel alle belangrijke partijen op het gebied van informatiebeveiliging hebben inmiddels hun deelname bevestigd. Zij vertegenwoordigen het volledige spectrum van informatiebeveiligingsoplossingen. Van softwarebedrijven als Baltimore, Check Point, Symantec, ThunderStore en Trend Micro via dienstverleners als Syntegra, Cap Gemini Ernst & Young, KPMG, Pink Elephant Megaplex, Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers tot de meer hardwaregeoriënteerde oplossers als Compaq, LCI, Rittal en Siemens. Een groeiend aandeel van de beursactiviteiten wordt verzorgd door bedrijven die actief zijn op het gebied van mobiele communicatie en de beveiliging daarvan.

Evenals in 2000 vormt het (kosteloze) seminarprogramma tijdens Infosecurity.nl een wezenlijk onderdeel van de beurs. Op beide dagen worden meer technisch georiënteerde onderwerpen afgewisseld met managementgerichte thema s. Onderwerpen als PKI, telewerken en beveiliging, cybercrime, OS security, tooling en business continuity komen daarbij aan de orde.

Noviteiten
De noviteiten die gepresenteerd worden tijdens Infosecurity.nl 2001 lopen uiteen van nieuwe smartcards tot derde generatie beveiligingssoftware. Hieronder volgt een opsomming van de te verwachten noviteiten.


- Internetbeveiliger Check Point Software Technologies legt tijdens de beurs de nadruk op de Next Generation-software. Deze nieuwste oplossing is gebaseerd op de Secure Virtual Network-architectuur van Check Point. Aandachtspunten van de Next Generation-software zijn eenvoudig beheer van kritische beveiligingsonderdelen, centraal policy-beheer, verbeterde prestaties van VPN s en firewalls, en beveiliging buiten het bedrijfsnetwerk.

- Compaq introduceert op Infosecurity.nl Compaq/Check Point solutionPaq. Dit is een geïntegreerde security-oplossing, bestaande uit Check Points VPN-1/FireWall-1-software, het Linux-besturingssysteem en de Compaq ProLiant-server. De oplossing is vooraf geïnstalleerd, geconfigureerd, getest en gecertificeerd naar OPSEC-standaard. De security-hardened appliance garandeert een hoge VPN-1/FireWall-1-beschikbaarheid en zekerheid, en is tevens makkelijk te installeren en te onderhouden.

- Value-added distributeur Comsol legt tijdens Infosecurity.nl de nadruk op de nieuwe in-the-box security-oplossing van Nokia. Hierbij zijn performance, schaalbaarheid en Total Cost of Ownership belangrijke speerpunten.

- Crypsys Data demonstreert de nieuwe firewall-appliance NetScreen 500 van Netscreen. Firewall-appliances zijn kant-en-klare combinaties van hard- en software, die eenvoudig uitgebreide firewall-functionaliteit aan een netwerk kunnen toevoegen.

- Getronics presenteert dit jaar NetWorkPlace, een geïntegreerd portfolio van diensten die de volledige technologische levenscyclus bestrijkt: Plan - Deploy - Manage & Maintain. Elk van deze diensten is afzonderlijk te gebruiken; tezamen vormen ze echter een integrale aanpak om de juiste ICT-infrastructuur op te zetten. Tijdens de beurs wordt tevens een bundeling van alle diensten en producten van Security Solutions onder de aandacht gebracht.

- Internet Security Systems (ISS), leverancier van beheeroplossingen voor internetbeveiliging, presenteert tijdens de beurs haar tweede generatie Intrusion Detection Software. ISS besteedt tevens aandacht aan Vulnerability Assessment en staat stil bij technologie en trends in de markt.

- Leverancier van netwerkoplossingen Kahuna lanceert tijdens Infosecurity.nl Serverlock, een revolutionair nieuw beveiligingsconcept. Serverlock is niet vergelijkbaar met een firewall of VPN. De security-software (een product van WatchGuard) zet de server gewoonweg op slot (AAN/UIT-commando). Op deze manier wordt het hackers onmogelijk gemaakt applicatieprogrammatuur of operating systems te kraken.

- Symantec, leverancier van internetbeveiligingstechnologie, presenteert dit jaar op Infosecurity.nl voor het eerst haar volledige enterprise security-productportfolio die door de recente fusie met Axent Technologies sterk is uitgebreid op het gebied van Vulnerability Management, Firewall & VPN en Intrusion Detection. Speciale aandacht is er voor de nieuwste versie van de firewall/VPN-appliance Symantec VelociRaptor.

- Softwarehuis Thunderstore demonstreert haar complete X-tra Secure-lijn. X-tra Secure Policy Series wordt als primeur gepresenteerd op de beurs. Uit feedback op de X-Tra Secure Enterprise-versie is een aantal concrete behoeftes van de markt naar voren gekomen, die ThunderStore vertaald heeft in direct implementeerbare oplossingen: de X-Tra Secure Policy Series. Zo zal onder andere getoond worden hoe installatie van spelletjes voorkomen kan worden, hoe het gebruik van removable media te controleren en te beheren is, en hoe internetgebruik gereguleerd kan worden.

- Netwerk-integrator Telindus presenteert tijdens de beurs haar nieuwe product Intrusive Testing. Dit is een nieuwe dienst die de klant in staat stelt te bepalen of zijn of haar security-niveau voldoet aan de vooraf gestelde eisen. Door middel van een vaste, vooraf vastgestelde methode voert Telindus, via een willekeurig gekozen ingang, een aanval uit op het bedrijfsnetwerk om te bepalen of die daadwerkelijk veilig is. Dit alles gebeurt volgens vooraf afgesproken service level agreements, door hoogopgeleide engineers, op Europees niveau en met vooraf juridisch vastgelegde procedures

- Tumbleweed, aanbieder van beveiligde internetcommunicatie, introduceert Secure Guardian. Dit is een totaalpakket van applicaties waarmee internet veilig kan worden ingezet in een zakelijke omgeving. Tumbleweed biedt met Secure Guardian onder meer veilige communicatie en samenwerking via internet, bescherming van belangrijke (bedrijfs)gegevens en verhoging van klantenloyaliteit. Daarnaast wordt met Secure Guardian privacy gegarandeerd en tevens besparing van bedrijfskosten gerealiseerd.

- VIGILANTe, security testing-specialist, lanceert op de beurs als allereerste de derde generatie Network Vulnerability Testing Technology voor moderne gedistribueerde netwerkomgevingen. Daarnaast presenteert het bedrijf een snelle en makkelijke oplossing voor een gedegen verdediging tegen hacking en cyber-crime. VIGILANTe zal live hacking-demonstraties leiden gedurende de beurs.

- System integrator Vosko Networking presenteert een nieuw beveiligingsconcept voor de enterprise-omgeving, dat vooral gericht is op netwerken in openbare gebouwen, zoals overheidsgebouwen en (academische) ziekenhuizen. Dit wordt gerealiseerd door toepassing van nieuwe technologie op het gebied van high-speed VPN-gateways en firewalls
Deelnemerslijst
In totaal nemen ruim 70 bedrijven deel aan Infosecurity.nl 2001. Dit zijn: Aladdin Knowledge Systems, Allasso Benelux, Baltimore Technologies, Bindview, Biodata, Bluex, Cap Gemini Ernst & Young, Celo Communications, Check Point, Compaq, Computer Associates, Comsol BV, Concord-Eracom Nederland, Consul Risk Management, Control Break Europe, Cosyco Software, CPA, Crypsys Data Security, Data Results, DigiNotar BV, Dimension Data Nederland, Dupaco, E92 Plus, Enschedé SDU, Entrust Technologies, Ernst & Young EDP Audit, EUFORCE BV, Fox IT Forensic IT Experts, Gemplus, Getronics, InfoSecure, InforIT, Iridian Technologies, Internet Security Systems, Introcom BV, KPMG Information Risk Management, JH-Systems, Kahuna Network Solutions, Network Ice Europe, KPN Internetdiensten, LCI Secure IT, Megaplex, Norman Shark, Pink Elephant, Pinewood, Rinner Systems, PQR Networking, PricewaterhouseCoopers, Rittal, Siemens Nederland, SecureWave, Symantec, Stonesoft, Sybari Software, Syntegra, ThunderStore, Telindus, Trendmicro, Tumbleweed, Ubizen, Unit4 Security Solutions, Utimaco, VIGILANTe Assuring Internet Security, Vistorm, Xion Consulting.

Meer informatie
Infosecurity.nl 2001 vindt plaats op 18 en 19 oktober 2001 in hal 3 van de Jaarbeurs in Utrecht. Toegangsprijs is '75,-, tenzij u zich aanmeldt via de website. De kosten zijn dan slechts '25.-. Het seminarprogramma is gratis toegankelijk. Meer informatie over de beurs en het seminarprogramma kunt u vinden op www.infosecurity.nl, e-mail: infosecurity@reedexpo.nl of telefoon 020-5159282. Reed Exhibition Companies
Reed Exhibition Companies is een 100% dochter van het uitgeef- en mediaconcern Reed Elsevier. Reed Exhibition Companies is de grootste beursorganisator ter wereld, met een portfolio van meer dan 440 evenementen in 49 verschillende industrieën, en met een kantoren- en agentennetwerk in 21 landen. Reed Exhibition Companies brengt jaarlijks meer dan 160.000 leveranciers in direct persoonlijk contact met ruim negen miljoen relaties en hun inkopers.

Voor meer informatie
Reed Exhibitions Companies
Editha Derksen
020-5159272
ederksen@reedexpo.nl

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410483
reedexpo@whizpr.nl