Ingezonden persbericht


Kwaliteit software-ontwikkeling bestendigd

Information Builders behaalt derde ISO-certificaat op rij

Amstelveen, 31 augustus 2001 Information Builders, leverancier van technologie voor business intelligence, is voor het derde opeenvolgende jaar ISO-gecertificeerd. Het gaat om ISO9001 voor het kwaliteitsmanagementsysteem van de WebFOCUS business intelligence oplossing. Information Builders staat daarmee op een lijn met software-ontwikkelaars als Microsoft, Oracle en Peoplesoft.

Organisaties zijn sterk afhankelijk van hun computersystemen en software. Zij willen de zekerheid dat de kwaliteit van hun informatievoorziening van het hoogste niveau is. Gek genoeg is het kwaliteitsdenken bij de leveranciers van software lang niet zo ver ontwikkeld als in bijvoorbeeld manufacturing of dienstverlening. Information Builders loopt in de business intelligence wereld voorop. Wij zijn van mening dat je alleen maar goede business intelligence kunt bieden, als je volledig kunt vertrouwen op de kwaliteit van de onderliggende infrastructuur. Voor zover bekend is WebFOCUS de eerste en enige Web-based business intelligence oplossing met ISO9001-certificering. Dat zegt Maarten Spijkers, marketing manager bij Information Builders Nederland.

De ISO-certificering demonstreert de voortdurende inspanningen van Information Builders om de klanttevredenheid te versterken met behulp van een kwaliteitsmanagementsysteem, van ontwerp en ontwikkeling tot productie, installatie en support. Bovendien waarborgt ISO9001 dat de producten van Information Builders voldoen aan de eisen zoals die zijn geformuleerd door een toonaangevend extern kwaliteitsbureau zoals Veritas Quality International. De eerste registratie van Information Builders als ISO9000-gecertificeerde software-ontwikkelaar dateert van 3 juni 1999.

Information Builders

Information Builders is leidinggevend op het gebied van Business Intelligence. Met het hoofdkantoor in New York, heeft Information Builders 26 jaar ervaring in het helpen van bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en dat via het internet beschikbaar te stellen. Information Builders beroept zich wereldwijd op meer dan 9000 implementaties. Uit de Fortune top 100 bedrijven behoren 92 tot de klantenkring. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# #Marianne Jelgerhuis

(020) 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

0653 497 173

theo.loth@loth.nl