Politie Amsterdam-Amstelland

Aanhouding wildkampeerders
31-08-01. De politie heeft vannacht op de Westerdoksdijk 25 wildkampeerders aangehouden. De verdachten, allen Italianen, betaalden een geldboete en zijn vervolgens de stad uit geleid. De groep zorgde sinds een week de nodige overlast met het wildkamperen. Ze verbleven in oude campers en vrachtwagens, meden campings en overnachtten op diverse plaatsen in de stad. De overlast bestond voor een belangrijk deel uit het achterlaten van afval, urine en ontlasting. Ook was er sprake van een aantal loslopende honden. De groep is aan het begin van de week gewaarschuwd het wildkamperen te beëindigen. Daar werd geen gevolg aan gegeven. Toen gisterenavond acht wooneenheden neerstreken op de Westerdoksdijk, is de politie tot aanhouding overgegaan. Nadat elke wildkampeerder een boete van180 gulden betaalde, kreeg de groep politiebegeleiding tot buiten de stad.



Verkeerscontroles
31-08-01. Donderdag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole op het Surinameplein 29 bonnen uitgedeeld. In alle gevallen ging het om automobilisten die hun autopapieren niet bij zich hadden. Op het Krugerplein is donderdagavond bij een verkeerscontrole 56 keer proces-verbaal opgemaakt. De overtreders hadden geen autopapieren bij zich, reden zonder rijbewijs, droegen geen helm en/of hadden geen verzekering. Bij een snelheidscontrole op de A-10-Noord zijn 11 hardrijders aan de kant gezet. De hoogste score was 156 kilometer per uur. Deze bestuurder heeft zijn rijbewijs ingeleverd. Dat was niet de enige chauffeur die zijn rijbewijs kwijt is. Ook op de A-2 en de Haarlemmerweg waren 3 te snelle chauffeurs het slachtoffer van de invorderingsmaatregel. In Aalsmeer is tijdens de avondspits een snelheidsactie gehouden in de Lakenblekerstraat. De politie deelde daarbij 20 bonnen uit. De hoogste score was 91 kilometer per uur. Op de Karel Doorman weg in Amstelveen zetten agenten tijdens de avondspits een 48-jarige automobilist aan de kant die had gedronken. De man had een alcoholscore van 1.85 promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt. Op de Oosteinderweg in Aalsmeer zijn donderdagavond bij een alcoholcontrole 31 automobilisten aan de kant gezet. Een chauffeur had gedronken. Zijn score was 0,5 promille. Een 47-jarige automobilist die vannacht met 100 kilometer per uur slingerend door de IJtunnel reed, had ook gedronken. De man had geen rijbewijs en onderging een bloedproef. Op de Dam moest een beschonken automobilist er eveneens aan geloven. Hij zette een alcoholscore van 1.25 promille neer.

Overlast binnenstad
31-08-01. Surveillerend politiepersoneel deelde donderdag in de binnenstad 31 keer verwijderingsbevelen uit aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Betrokkenen moesten voor 8 uur de buurt uit. Daarnaast maakten de agenten 44 keer proces-verbaal op voor zaken als slapen op de openbare weg, wildplassen en de verkoop van nepdrugs. Voor drugbezit zijn vier arrestaties verricht. Er zijn 100 bolletjes en pilletjes drugs in beslag genomen.