Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-08-2001 Politiebericht district Heerlen (H.P. 14.25 uur) Vrijdag 31 augustus 2001

Heerlen, van fiets beroofd:
Een 16 jarige jongen woonachtig te Heerlen heeft donderdagavond 30 augustus 2001 bij de politie aangifte gedaan dat hij diezelfde avond op de Hedinstraat in Heerlen door twee onbekend gebleven personen van zijn fiets werd beroofd.
Het slachtoffer fietste omstreeks 21.35 uur over de Hedinstraat waar twee personen op een geel/rode bromscooter hem probeerde klem te rijden. De eerste poging daartoe mislukte maar de tweede poging, waarbij de passagiers ook in woorden eisten om te stoppen, lukte wel. Meteen nadat het slachtoffer stilstond stapte de duopassagier van de bromfiets en sloeg met een vuistslag het slachtoffer in zijn gezicht. Toen daarna de bijrijder voor een tweede keer dreigde te zullen slaan liet het slachtoffer zijn fiets los waarop de bijrijder op de fiets sprong en ertussenuit kneep. De fiets betreft een mountainbike met een waarde van fl. 3000,-. Het slachtoffer deed daarna aangifte van de beroving.

Heerlen, gebroken neus:
Een 41 jarige vrouw woonachtig te Landgraaf heeft donderdagmiddag bij de politie aangifte gedaan dat zij door een onbekende man in het gezicht geslagen werd. Daarbij liep zij een gebroken neus op. Het slachtoffer liep donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur over de Spoorsingel in Heerlen waar haar een onbekende man met een Noord Afrikaans uiterlijk, kort geknipt haar en gekleed in een wit beige T-shirt met donkere strepen, tegemoet kwam gelopen. Zonder enige aanleiding begon de man op het slachtoffer in de slaan waarbij zij behoorlijk wat klappen opliep, voornamelijk in haar gezicht. Het slachtoffer meldde zich kort na de mishandeling aan het politiebureau. Haar gezicht was totaal bebloed en haar neus stond scheef. Een met enige spoed ontboden ambulance heeft het slachtoffer meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer komt als zij enigszins van het letsel bekomen is van de mishandeling aangifte doen.

Heerlen, schennispleger:
Een 48 jarige vrouw uit Heerlen heeft donderdagmiddag 30 augustus 2001 bij de politie aangifte gedaan van de activiteiten van een schennispleger.
De vrouw was omstreeks 13.15 uur op de bus aan het wachten in een bushokje aan de Palestinastraat te Heerlen. Zij zag een man van tussen de 20 en 30 jaar naderen die achter het bushokje in de struiken ging staan. De man met een normaal postuur, kort donker blond haar en gekleed in een gele jas ging daarna zichtbaar in de richting van de wachtende vrouw staan masturberen. De vrouw deed later in de middag bij de politie aangifte van het zedendelict. De politie stelt een onderzoek in.